Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Graag geven we de bezoekers van Schrijverspunt de kans om d.m.v. een boekfragment kennis te maken met het werk van de betreffende schrijver. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft. Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Zelf ook een boekfragment  uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek gepubliceerd is, door in te loggen en dan in je persoonlijk menu op EEN ARTIKEL TOEVOEGEN te klikken. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

 

Kean en Zona lagen zwijgend in elkaars armen. Zona verlangde naar hem en ze wist dat hij ook verlangde naar haar. Niet nu, dacht ze, en zeker niet hier. Het was Kean die de stilte verbrak.

‘Wat vind jij, Zona, heb ik er goed aan gedaan om ze te doden?’

‘Je hebt gedaan wat je moest doen. Na wat ze hebben gedaan met je vrouw en kinderen, na wat ze jou hebben aangedaan, mochten die mannen niet doorleven. Je hebt gezien en gehoord hoe opgelucht Dalgleish is.’

Kean drukte Zona heel dicht tegen zich aan. Het was misschien maar heel even, maar voor haar duurde het een zalige eeuwigheid. Toen de maan steeg, wierp zij haar schijnsel dwars door het kapotte dak.

Kean zei: ‘Mary geloofde ook…’ Hij stopte alsof hij wachtte op Zona’s reactie.

‘Wat geloofde zij ook?’ vroeg Zona om hem aan te moedigen.

‘Ze geloofde ook… dat goede mensen niet dood kunnen gaan. Dat ze doorleven, maar anders dan hier. Zona, wat…?’

‘Dat geloof ik ook,’ zei Zona. ‘Na de dood ontmoeten we elkaar in het walhalla. Geloof jij dan niet dat je Mary en Kara en Peter daar weer zult zien?’

Kean antwoordde niet. Samen keken zij naar boven. Dwars door de gaten in het dak zagen zij sterren, grote en kleine, zwak en sterk stralend. Hoe langer zij tuurden, hoe meer zij er zagen.

 

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap