Skip to main content

Ze zei flik tegen me - Stefano Rizzo

Het zijn woelige tijden voor Johnny Wroetmans, een verdwaalde politieman die niet weet van welk hout pijlen maken. Zijn seksleven is zo vruchtbaar als de Sahel, en zijn obsessie voor forse boezems – alsmede de dames die eraan hangen – is enorm. Hij zoekt zijn heil in verslavende medicatie en in di ...Lees meer
€ 17,50 (€ 16,06 excl. BTW)
5 5 2 Product


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review (2)
  • Plaats een review

Het zijn woelige tijden voor Johnny Wroetmans, een verdwaalde politieman die niet weet van welk hout pijlen maken. Zijn seksleven is zo vruchtbaar als de Sahel, en zijn obsessie voor forse boezems – alsmede de dames die eraan hangen – is enorm. Hij zoekt zijn heil in verslavende medicatie en in die ene vrouw die wel oren heeft naar zijn lustgevoelens, met alleen maar meer sappige ellende tot gevolg. Met thema’s als middelenverslaving, vluchtgedrag, netelig politiewerk en seksuele obsessies zou je verwachten dat dit een in tragiek gedrenkt verhaal is, maar niets is minder waar.

Ze zei flik tegen me is een roman die handelt over een politieman, geschreven door een politieman.
De auteur heeft dit boek geschreven om lezers in Vlaanderen en Nederland te laten zien dat een politieman ‘ook maar een mens is’.

Stefano Rizzo
9789462664500
Schrijverspunt
188
Paperback
2020
Lijst van de reviews:
5 1 5
2 0
2020-10-14 22:47
Dit boek heb ik met veel plezier gelezen. Prettig gestoord personage. Ik heb onlangs Turks Fruit met veel genoegen herlezen en schat dit boek van Stefano Rizzo even hoog in. Zie met ongeduld een volgend boek tegemoet.
5 1 5
0 0
2021-06-01 09:57
Johnny Wroetmans, politieman bijna tegen wil en dank laveert zich een weg door het leven en zijn carrière op een manier zoals zijn baas omschrijft: ‘De moderne politieman houdt zich bezig met de zeven w’s: Wie, wat, waar, wanneer, waarmee, welke wijze en waarom. Maar gij, gij volgt de drie h’s: Hoe kom ik de dag door zonder veel te doen, hoe zorg ik er voor dat het niet te veel opvalt en hoeveel wordt ik er voor betaald. ‘
Deze quote omschrijft het politiewerk van Johnny treffend. Voortdurend aan de pillen, alleen oog hebbend voor dames met een meer dan gemiddelde voorgevel en verlaten door zijn partner laveert hij door de dag als een schip met een dronken kapitein. Als hij Ellen, de vrouw van een collega tegenkomt en met haar naar Italië vlucht lijken zijn problemen voorbij. Maar dat geluk duurt maar even totdat de werkelijkheid hem weer inhaalt…

De humorvolle schrijfwijze en het personage van Johnny doet je menigmaal in lachen uitbarsten. Het is zeker geen standaard politiethriller, maar een soms wat rauw, doorleefd, herkenbaar en zeker kleurrijk geschreven verhaal. Het is een verademing om ook eens een echt mens achter een politie-uniform te zien in plaats van de standaard politieheld die het allemaal even oplost.
Johnny heeft, evenals de lezer, geen flauw idee wat de dag hem brengt waardoor het verhaal blijft boeien. Dat kan alleen maar leiden tot een onverwacht einde, maar of het een happy end is?
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:
Nog geen bestelling...