Voor schrijvers, door schrijvers

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...

Over deugd en andere mankementen - Ellen Lanckman

Over deugd en andere mankementen" kantelt van een glimlach naar een traan, langsheen de melancholie van de mensen die weggingen en het licht vergaten uit te doen. Toch blijft de hoop: het eeuwige scheurtje in de realiteit."Ellen Lanckman houdt niet van taal. De woorden in haar verzen kiest ze welisw ...Lees meer
€ 17,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
Over deugd en andere mankementen" kantelt van een glimlach naar een traan, langsheen de melancholie van de mensen die weggingen en het licht vergaten uit te doen.
Toch blijft de hoop: het eeuwige scheurtje in de realiteit.

"Ellen Lanckman houdt niet van taal. De woorden in haar verzen kiest ze weliswaar met haar-scherpe precisie. Haar wendingen zijn verrassend, steeds met een hoekje af, verfrissend. Maar ook: solide. Alsof ze er altijd hebben gestaan, onwrikbaar als kolommen onder haar poëzie. Fundamenten van haar ziel. Dat komt doordat: Ellen Lanckman houdt niet van taal. Ze ís taal. Een debuut dat vraagt naar meer." (Matthias Haeck)

Ellen Lanckman (1975) schrijft zoals ze ademt: de ene keer snel, dan weer langzaam, een andere keer helemaal loos. Ze besnuffelde even proza, maar haar schrijfpapillen verkiezen poëzie. Ze volgde een paar cursussen bij Wisper (Gent) en heeft net haar eerste jaar Literaire Creatie aan de Academie voor Podiumkunsten (Aalst) achter de rug.  Regelmatig stelt ze haar gedichten tentoon en/of draagt ze voor. Momenteel werkt ze aan een tweede bundel.  Onlangs werd een gedicht opgenomen in de bundel van de poëziewedstrijd Poemtata 2014.
Ellen Lanckman
9789462660755
Scriptomanen
60
Paperback
Vrouwen
2014
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail: