Je winkelwagen...

De danser van Katendrecht - Hans Kanters

Bokser Bep van Klaveren had een sparring partner, die onbekend is gebleven. In De danser van Katendrecht krijgt deze historische figuur een naam en een uitermate boeiende geschiedenis. Jaap Waterschoot is een getalenteerde HBS-er die in de crisisjaren vóór WOII geen enkele kans op een baan heeft. ...Lees meer
€ 19,90


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Bokser Bep van Klaveren had een sparring partner, die onbekend is gebleven. In De danser van Katendrecht krijgt deze historische figuur een naam en een uitermate boeiende geschiedenis.

Jaap Waterschoot is een getalenteerde HBS-er die in de crisisjaren vóór WOII geen enkele kans op een baan heeft. Wanneer hij Bep van Klaveren leert kennen krijgt hij echter aanbiedingen als bokser, vertegenwoordigt Nederland in de Olympische spelen van 1936 in Berlijn en reist  Bep van Klaveren achterna naar de Verenigde Staten, waar hij per ongeluk ook de oorlog moet doorbrengen en zich al boksend overeind houdt in een wereld vol raciaal geweld, verpaupering en matchfixing.

Van een afstand moet hij beleven hoe Rotterdam  wordt platgebombardeerd. Pas in 1946 kan hij met eigen ogen aanschouwen wat ervan is overgebleven. Met een zee aan ervaringen, een weemoedig hart en een praktische instelling probeert hij er het beste van te maken.

Over de auteur:
Hans Kanters publiceerde eerder een verslag van de ondergang van de Sphinx in Maastricht in Gedane zaken en de spannende roman Insectenman.

Hans Kanters
9789491561955
TIC
Paperback
Mannen, Vrouwen
2018
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Login of registreer om een reactie te plaatsen