Voor schrijvers, door schrijvers
Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...

Beeldenaar - Joris Denoo

cover_beeldenaar_800925120
Hoe leerde ik Sylvain V. kennen? Ondanks het leeftijdsverschil? Dat is een heel apart verhaal. Ik noem hem ‘beeldenaar’. Deze short novel beschrijft mijn kennismaking met de beroemde man en de vreemde roadtrip die hij enkele jaren later samen met mij en zijn kompaan-boekhouder onderneemt. Of hoe ...Lees meer
€ 2,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Hoe leerde ik Sylvain V. kennen? Ondanks het leeftijdsverschil? Dat is een heel apart verhaal. Ik noem hem ‘beeldenaar’. Deze short novel beschrijft mijn kennismaking met de beroemde man en de vreemde roadtrip die hij enkele jaren later samen met mij en zijn kompaan-boekhouder onderneemt. Of hoe een beeldend kunstenaar, een boekhoudend ambtenaar en een schrijvend leraar in een citroengele bejaarde Mercedes met het bekende vizier op de snoet bijna buiten westen verzeild raken.

Een vreemde teraardebestelling vormt de motor voor het verhaal. Een keramische astronaut daalt op de scheidingshaag tussen twee tuinen neer. Dit vormt de aanleiding voor mijn kennismaking met de kunstenaar Sylvain V., een bekend keramisch beeldhouwer. In een poging tot geldgewin speel ik het beeldje echter kwijt. Mijn geweten knaagt: na veel omzwervingen kan ik als bij wonder mijn rechtmatig bezit terugkapen. Mijn passieverhaal eindigt hierbij als kerstverhaal. Ik ontferm me berouw- en liefdevol over de nedergedaalde en leer als publicist diens schepper beter kennen.   De hoofdmoot van deze short novel is de roadtrip enkele jaren later, die onze vriendschap viert. Drie mannen trekken eropuit: een jongere schrijver, een bekende beeldhouwer en diens boezemvriend en boekhouder, beiden gevorderde zestigers. Het reisdoel is het hinterland van de Vlaamse kust en de Westhoek. Om zijn beelden beter te leren kennen en meer duiding te geven, neemt de beeldhouwer zijn twee kompanen mee op een tocht langsheen allerlei mensen en haltes die een rol in zijn leven gespeeld hebben. Drank is hierbij het glijmiddel, want de mond is vaak een moeilijke eindstreep voor de woorden die niet willen komen, terwijl de zon op schedels knettert en de maan de schroeiplekken weer zalft. Soms is een bezoek een regelrechte inval, soms een schouderkloppend weerzien, soms een hallucinant spektakel. Picon en paling, maar ook gal en rochel. Waarvan akte, door de schrijver, jaren later.

Joris Denoo
BookBuster
E-boek
Mannen, Vrouwen
2018
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Login of registreer om een reactie te plaatsen