Natuur in Almere - Richard Bosker en Hanneke Weug

Hoeveel soorten planten en dieren leven er in Almere? En is er in een stad eigenlijk wel ruimte voor natuur? In dit boek gaan we op zoek naar allerlei soorten van leven in en rondom Almere. Dan blijkt dat er honderden soorten organismen zich thuis voelen in deze groenblauwe stad. En dat terwijl steden toch niet direct worden geassocieerd met natuur en biodiversiteit.

Om de natuur van Almere te begrijpen is het van belang om eerst naar de bodem te kijken, die de basis geeft voor onze biodiversiteit. Het boek begint dan ook met het beschrijven hoe Nederland, de Zuiderzee en later Flevoland en Almere zijn ontstaan.

Vervolgens wordt er, aan de hand van een fietsronde, getoond dat er veel in de Almeerse natuur te ontdekken valt. Vanaf het moment dat je de deur uit stapt vind je allerlei soorten leven. Van planten tot insecten, van vogels tot paddenstoelen, van korstmossen tot bomen en struiken en nog meer. Met veel fotomateriaal wordt deze diversiteit in beeld gebracht. Ook wordt achtergrondinformatie gegeven om biodiversiteit en het belang ervan beter te begrijpen. Daarnaast wordt de invloed van de mens op de natuur besproken, in negatieve maar ook positieve zin.

Tenslotte is er aandacht voor cultuur. Aan de hand van schilderijen, beelden, landschapskunst en poëzie wordt getoond hoe de natuur kunstenaars inspireert.

Na het lezen van dit boek kijk je dan ook met heel andere ogen naar stadsnatuur, in het bijzonder die van Almere.

 
Auteur: Richard Bosker en Hanneke Weug 
Uitgever: @Clusteruitgeverij
ISBN: 9789090353630
Verkoopprijs: € 19,50
Blz.: 240
Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 135
Nog geen bestelling...

Review voor: "Natuur in Almere - Richard Bosker en Hanneke Weug"

: Blz. 240 - Prijs:€ 19,50