Kasseibrand - Ivo Creyne

Gregory Van Haver raast over de kasseien als een grote. Zijn ultieme droom: Parijs-Roubaix winnen. Iedereen beseft dat er een nieuwe Flandrien is opgestaan, deze keer gekneed op en rond de wegen van de Haaghoek. Hij schuwt het duel niet - alleen Polydoor Volckeruyck kan zijn spoor enigszins volgen.
Gregory vertelt zijn verhaal vanonder een hoop kasseien die langs het parcours van de helleklassieker uit de grond stulpt. Kasseibrand is het relaas van een wielerheld die met spijt terugkijkt op alles wat hij niet heeft kunnen bereiken.
Ivo Creyne (1982) is een geboren en getogen Lokeraar. Hij studeerde Moderne-Talen-Wiskunde aan het Atheneum, en werkt sinds 2004 als technisch groenwerker bij de gemeente. Kasseibrand is zijn debuut.
In het dialectenwoordenboek van Lokeren staat 'kasseibrand' als volgt omschreven: 'in de uitdrukking "(H)ij stoa vol kasseibrãnd" schertsend gezegd van iemand die - inzonderheid in dronken toestand - op de straatstenen is gevallen, waarbij hij heel wat schaafwonden opliep'.
 
Auteur: Ivo Creyne 
Uitgever: Scriptomanen
ISBN: 9789462662957
Verkoopprijs: € 18,00
Blz.:  
Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 378
Nog geen bestelling...

Review voor: "Kasseibrand - Ivo Creyne"

: Blz. - Prijs:€ 18,00