D'Heerlijckheid Harlinghen - Robert Adjiet

Harlingen. Rebel aan de kust. Met de voeten in het wad. Gericht op de zee en wars van het Friese achterland. Robert Adjiet laat de randstad achter zich en strijkt hier neer om zich te verwonderen over de schoonheid van de stad, de warme, authentieke sfeer en de vrijheid die er voelbaar is. In het boek “d’Heerlijckheid Harlinghen” beschrijft hij zijn eerste kennismakingen met de havenstad.
 
Tijdens een rondgang door de havenstad wordt in het ritme van de reis stilgestaan bij zaken die de zintuigen raken. Eindeloze dijken, indrukwekkende zeegezichten, eeuwenoude havens, grachten met statige patriciërshuizen en karakteristieke bewoners doen nostalgisch mijmeren. Korte historisch romantische verhalen vertellen op luchtige wijze opvallende geschiedenissen. In de afwisselende poëzie wordt de bijhorende sfeer gevangen. Het geheel wordt gelardeerd met prikkelende bespiegelingen en overpeinzingen die het verleden en heden aan elkaar rijgen.
 
Luchtige kost over soms zware zaken met momenten van verwondering. Een bijzonder boekwerkje ‘ter leering ende vermaeck’.
 
Auteur: Robert Adjiet 
Uitgever: @Clusteruitgeverij
ISBN: 9789462665163
Verkoopprijs: € 14,99
Blz.: 94
Hits: 93
Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "D'Heerlijckheid Harlinghen - Robert Adjiet"

: Blz.94 - Prijs:€ 14,99