De Zwarte Agenda:te koop in elke boekenwinkel
Ook te bestellen in onze webshop
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Je boek te koop in alle boekwinkels
Voor € 7.50 per maand
Voor schrijvers door schrijvers
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 

Al jaren lang loop je met de gedachte om jouw verhaal, je levensloop, je bijzondere ervaringen nu eindelijk eens op papier te zetten en als het mogelijk zou zijn in boekvorm. Hoe vaak hebben anderen wel niet tegen je gezegd; Waarom schrijf je het niet op? Of je hebt een bedrijf, bent lid van een vereniging, hebt een hechte familie en je zou zo graag daarover een bondige samenvatting geven in boekvorm...

Maar ja, hoe doe je dat? Het schrijven lukt je wel maar daarna? Je betwijfelt of er een uitgever te vinden is om jouw boek uit te geven en zelf uitgeven is te ingewikkeld en de kosten vast te hoog. Een hoge winstverwachting is niet reëel en ook niet direct de bedoeling. Eigenlijk heb je het over een kleine oplage. Maar stel dat de belangstelling voor je boek toch groter is dan verwacht dan wil je wel de mogelijkheid hebben om snel extra exemplaren te laten drukken en misschien zelfs wel je boek gewoon in alle boekwinkels te koop aanbieden.

Is dat wel mogelijk op een eenvoudige manier?

Jazeker. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf je boek uit te geven en ons een opdracht te geven het voor je uit te voeren. Snel, voordelig met precies het aantal, dat je nodig denkt te hebben en zonder te bezuinigen op de uitstekende kwaliteit die kenmerkend is voor onze uitgaven.

Mijn Verhaaltekst
Jouw boek!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt, in samenwerking met uitgeverij Schrijverspunt elke auteur deze aantrekkelijke mogelijkheid. Jouw eigen boek! Het combineert de voordelen van het uitgeven in eigen beheer met de productionele dienstverlening van een professionele uitgeverij. Anders gezegd: jij levert de tekst en Schrijverspunt zorgt voor de volledige POD productie met als resultaat je eigen boek.

Jij behoudt, vanzelfsprekend, de auteursrechten. Wij, van Schrijverspunt Clusteruitgeverij, zorgen voor een boek wat gezien mag worden in elk gewenst aantal. Geen onduidelijkheden over de kosten. Verder zorgen we ervoor dat je boek beschikbaar is voor verkoop in elke (online) boekenwinkel in België en Nederland gedurende een half jaar na de verschijningsdatum. Dan hebben we het dus over de lokale boekhandel maar bv ook over Bol.com.  Per verkocht boek ontvang je dan een royalty van 10%. Je kunt online de verkoopresultaten van je boek volgen maar na een halfjaar betalen we de royalities ook uit. iMet een minimum van 10 exemplaren bepaal je daarnaast zelf hoeveel exemplaren je zelf wilt van je boek. De kosten zijn gelijk zichtbaar. Als auteur van het boek heb je natuurlijk recht op een forse auteurskorting van 10-35%.


Hoe ziet je boek eruit?
  • Een boek wordt standaard in paperbackuitvoering, formaat 23,5x15,5 cm. geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.   
  • Op de voorkant van de cover tonen we een zelf door de auteur aan te leveren rechtenvrije afbeelding en gebruiken voor de verdere cover een vaste basiskleur. Op de voorkant plaatsen we de titel en de naam van de auteur in een vast formaat.
  • We voegen een ISBN (en barcode) toe en bepalen de verkoopprijs.
  • Er zal geen correctie of opmaak van het binnenwerk plaatsvinden.
Niet standaard en tegen een vergoeding is het mogelijk om diensten als het opmaken van het manuscript, tekstredactie, ontwerp van een persoonlijke cover en dergelijke bij te kopen, maar dat is zeker niet verplicht of noodzakelijk.

De belangstelling voor je boek blijkt in de praktijk groter dan verwacht?

Dat vinden we eigenlijk alleen maar mooi. Tot een half jaar na de verschijningsdatum van je boek kun je onbeperkt exemplaren bijbestellen voor eigen verspreiding (en mogelijk extra winst boeken ivm de aantrekkelijke korting die je ontvangt) en altijd voor een vaste prijs. Geen verrassingen! Heb je het idee, in dat eerste halfjaar, dat de belangstelling voor je boek nog wel eens groter zou kunnen zijn en/of langer kunnen duren? Dan is een verlenging met bv een jaar eenvoudig en zonder wijzigingskosten, snel te regelen. Gewoon je in die periode aanmelden als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en je boek, als deelnemer, aanmelden. Je boek blijft dan zichtbaar en te koop in de etalages van online boekwinkels als bijvoorbeeld Bol.com, Ako, Bruna,etc en natuurlijk ook bestelbaar bij iedere fysieke boekwinkel. De exacte voorwaarden lees je op onze website. Na deze verlenging na een half jaar ontvang je geen royality meer voor een verkocht boek maar is de winst, na aftrek van de boekhandelskorting, kosten CB en de drukkosten dan, volledig voor jou! Een extra reden om de verkoopperiode na het halfjaar te verlengen. Heb je geen belangstelling voor verlenging dan hoef je geen actie te ondernemen en beëindigen we de verkoop van het boek. Exemplaren bestellen voor eigen verspreiding is daarna ook niet meer mogelijk.


Hoe kan ik gebruik maken van deze mogelijkheid?

Spreekt het concept je aan? Eindelijk je eigen boek letterlijk vasthouden, voldoende exemplaren (met een aantrekkelijke auteurskorting) kunnen bestellen om weg te geven of te verkopen en je boek gedurende een half jaar beschikbaar voor verkoop in vrijwel elke boekenwinkel? Een vaste prijs en verder geen gedoe? Dan is de volgende stap dat je een bestelling plaatst in onze webshop. Om de kosten hoef je het niet te laten. Voor deze dienstverlening  (productie boek en cover, ISBN en aanmelding CB) betaal je, eenmalig slechts € 75.--, Na afronding van de bestelling, resp. de betaling kun je online verdere informatie downloaden. In deze informatie is o.a. aangegeven hoe je ons het binnenwerk (het opgemaakte manuscript), de flaptekst en een afbeelding voor de cover kunt toesturen. Op die manier kun je je rustig voorbereiden. Na ontvangst van deze bestanden gaan wij aan de slag en zodra de boeken gedrukt melden we je boek aan bij CB en kan de verkoop starten!


Samengevat:
  1. Bestel in onze webshop de mogelijkheid om gebruik te maken van deze dienstverlening.
  2. Download na betaling online de instructie (ga naar je webshop account).
  3. Stuur ons de noodzakelijke bestanden.
  4. Na afronding van de voorbereiding van de druk melden we je boek aan bij CB en is je boek een halfjaar beschikbaar voor verkoop (verlenging van de periode is mogelijk).
Klik hieronder op de afbeelding om gebruik te maken van deze mogelijkheid

Is iets niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!
Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018