Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Al jaren lang loop je met de gedachte om jouw verhaal, je levensloop, je bijzondere ervaringen nu eindelijk eens op papier te zetten en als het mogelijk zou zijn in boekvorm. Hoe vaak hebben anderen wel niet tegen je gezegd; Waarom schrijf je het niet op? Of je hebt een bedrijf, bent lid van een vereniging, hebt een hechte familie en je zou zo graag daarover een bondige samenvatting geven in boekvorm...

Maar ja, hoe doe je dat? Het schrijven lukt je wel maar daarna? Je betwijfelt of er een uitgever te vinden is om jouw boek uit te geven en zelf uitgeven is te ingewikkeld en de kosten vast te hoog. Een hoge winstverwachting is niet reëel en ook niet direct de bedoeling. Eigenlijk heb je het over een kleine oplage. Maar stel dat de belangstelling voor je boek toch groter is dan verwacht dan wil je wel de mogelijkheid hebben om snel extra exemplaren te laten drukken en misschien zelfs wel je boek gewoon in boekwinkels te koop aanbieden.

Is dat wel mogelijk op een eenvoudige manier?

Jazeker. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf je boek uit te geven. Snel, voordelig met precies het aantal, dat je nodig denkt te hebben en zonder te bezuinigen op de uitstekende kwaliteit die kenmerkend is voor onze uitgaven.

Mijn verhaal als boek
Jouw boek!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt elke auteur deze aantrekkelijke mogelijkheid. Jouw eigen boek! Het combineert de voordelen van het uitgeven in eigen beheer met de productionele dienstverlening van een professionele uitgeverij. Anders gezegd: jij levert de tekst en Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt voor de volledige POD productie met als resultaat je eigen boek.
Jij behoudt, vanzelfsprekend, de auteursrechten. Wij, van Schrijverspunt Clusteruitgeverij, zorgen voor een boek wat gezien mag worden in elk gewenst aantal. Geen onduidelijkheden over de kosten. Met een minimum van 15 exemplaren bepaal je zelf hoeveel exemplaren je wilt van je boek. De kosten zijn gelijk zichtbaar. Wil je later extra exemplaren? Vanzelfsprekend is dat ook mogelijk door gewoon een nieuwe bestelling te doen. In een keer meer exemplaren bestellen is natuurlijk wel goedkoper!

Je bepaalt ook zelf of en hoe je je boek te koop wilt aanbieden. Gewoon prive of bijvoorbeeld bij de Boekenpartners van Schrijverspunt (ga naar de webshop voor de mogelijkheden). Desgewenst kun je je boek zelfs te koop aanbieden bij de reguliere boekwinkels (van Bol.com tot lokaal) in Belgie en Nederland. Zie hiervoor de mogelijkheden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Hoe ziet je boek eruit?
  • Een boek wordt standaard in paperbackuitvoering, formaat 23,5x15,5 cm. geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.   
  • De cover is in een vaste basiskleur. Op de voorkant plaatsen we de titel en de naam van de auteur en, in een vast formaat, een door de auteur aan te leveren rechtenvrije afbeelding.
  • We voegen geen ISBN toe omdat (nog) geen verkoop middels de boekhandel zal plaatsvinden. Het staat jezelf natuurlijk vrij om de ontvangen boeken aan wie dan ook te geven of te verkopen voor een zelf te bepalen prijs.
  • Er zal geen correctie of opmaak van het binnenwerk plaatsvinden.
Niet standaard en tegen een vergoeding is het mogelijk om diensten als het opmaken van het manuscript, tekstredactie, ontwerp van een persoonlijke cover en dergelijke bij te kopen, maar dat is zeker niet verplicht of noodzakelijk.

De belangstelling voor je boek blijkt in de praktijk groter dan verwacht?

Dat vinden we eigenlijk alleen maar mooi. Tot een half jaar na de eerste bestelling van je boek kun je onbeperkt exemplaren bijbestellen en altijd voor een vaste prijs. Geen verrassingen! Heb je het idee dat de belangstelling voor je boek nog wel eens groter zou kunnen zijn dan alleen je eigen kring? Dan is, eveneens tot een half jaar na de eerste bestelling, het altijd mogelijk om je boek ook te koop aan te bieden bij alle boekwinkels in België en Nederland. Gewoon je in die periode aanmelden als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en je boek, als deelnemer, aanmelden bij CB. Je boek is dan zichtbaar en te koop in de etalages van online boekwinkels als bijvoorbeeld Bol.com, Ako, Bruna en Cosmox en natuurlijk ook bestelbaar bij iedere fysieke boekwinkel. De exacte voorwaarden lees je op onze website. Per verkocht boek is de winst, na aftrek van de boekhandelskorting, kosten CB en de drukkosten, volledig voor jou!

Hoe kan ik gebruik maken van deze mogelijkheid?

Spreekt het concept je aan? Eindelijk je eigen boek letterlijk vasthouden en voldoende exemplaren om weg te geven of te verkopen? Een vaste prijs en verder geen gedoe? Dan is de volgende stap dat je in de webshop het gewenste aantal boeken bestelt. De prijs per exemplaar zakt automatisch bij grotere aantallen. Na afronding van de bestelling, resp. de betaling kun je online verdere informatie downloaden. In deze informatie is o.a. aangegeven hoe je ons het binnenwerk (het opgemaakte manuscript) en een afbeelding voor de cover kunt toesturen. Op die manier kun je je rustig voorbereiden. Na ontvangst van deze bestanden gaan wij aan de slag en zodra de boeken gedrukt zijn ontvang je ze z.s.m. thuis.

Samengevat:
  1. Bestel het gewenste aantal exemplaren van je boek.
  2. Download na betaling online de instructie (ga naar je webshop account).
  3. Stuur ons de noodzakelijke bestanden.
  4. Na afronding van de druk ontvang je het opgegeven aantal exemplaren.
klikhier2
Is iets niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!
Dit artikel delen?
Pin It
Ook gek op korte verhalen?
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018