Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

zondag 5 april

| Luc Verschuren

 Twee mogelijke scenario's voor de beurs in de komende tijd. De beurs gaat omlaag of de beurs gaat omhoog. De derde mogelijkheid, de beurs blijft op dit niveau hangen laat ik dus buiten beschouwing al is die mogelijkheid wel aanwezig.

 Het negatieve scenario: de beurs zakt verder weg. De maand september zal de meest dramatische zijn waarna de weg omhoog gevonden wordt. Mei 2021 staan we net onder het niveau van februari 2020, dus voordat de daling begon.

 Redenen voor een negatief scenario zijn de huidige aanjagers van de beurs, de USA en de pandemie van het corona-virus. Werkloosheidscijfers gaan stijgen tot boven de 15% van de beroepsbevolking, faillissement na faillissement wat de klok slaat. Lokale aanbieders, bakker, slager, groenteboer, alles lijkt verdwenen.

 Het positieve scenario: de beurs gaat verder omhoog. Olie trekt de kar gevolgd door SBM Offshore en de blue chips AKZO, DSM, ASML en in het kielzog ASMI en BESI, gevolgd door TPG, Alfen en alle anderen.

 Redenen voor dit positieve scenario is het enorme steunpakket van de diverse overheden, alsmede een einde aan de pandemie door een mogelijk vaccin en in elk geval een eiwit dat de groei weet te beperken. Mensen geven gehoor aan de regels van overheid en RIVM. De zorgsector krijgt een nieuwe impuls en ook een verbeterd aanzien.

 Over enkele maanden weten we meer......

 

  

Wie het weet, mag het zeggen.

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 48

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Beetje sneu

Geschreven door Remke Jansen. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
'Een minuut spreektijd?' roept de tijgermug. 'Wat moet ik zeggen? Ik heb nog nooit gepraat!''Schiet een beetje op, de klok tikt,' zegt de vrouw.Wanhopig gilt het beestje: '...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!