Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 230
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

zondag 29 maart

| Luc Verschuren

 Geluiden om het dividend te schrappen of in elk geval uit te stellen! Nog nooit voorgekomen!

  Toch is er veel voor te zeggen, zo wordt de “oorlogskas” verbetert, wat een eerder herstel in kan luiden. Minder kosten voor de onderneming. Al lijkt het niet veel, het zijn immense bedragen die er mee gemoeid zijn en zeker het overwegen waard.

  Behalve begrip hebben voor de uitzonderlijke situatie, zullen de aandeelhouders er niet erg blij mee zijn wat natuurlijk ook te begrijpen valt. Toch denk ik dat de meeste bedrijven dit gaan doen. De officiële weg is om dat eerst voor te leggen aan de aandeelhouders middels een (bijzondere, ingelaste) aandeelhoudersvergadering, want zo op eigen houtje beslissen valt zeker niet in goede aarde. Binnenkort mag u krantenkoppen verwachten waarin de aankondiging om het dividend te schrappen groot wordt uitgemeten.

  Afwachten hoe de beurzen in de USA reageren op de interne markt, de vele slachtoffers van de onzichtbare vijand die flink om zich heen slaat. Te laat gereageerd, het belang verkeerd ingeschat, en nog meer van dergelijke factoren. Een volgende brandhaard is waarschijnlijk Brazilië waar de leiding van het land doet alsof de onzichtbare vijand inderdaad onzichtbaar is en zelfs niet bestaat.

  Morgen begint een nieuwe beursweek en dan zullen we het weer allemaal zien. Het is nog steeds afwachten. Geen groen licht terwijl het rode nog niet is gedoofd.

 

 Wie het weet, mag het zeggen.

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 80

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Twee vaders in de jaren zestig

Geschreven door Han Maas. Geplaatst in Kort verhaal.
Mijn vader, ik, Bart, Barts vader. Twee generaties op een houten bank met voor het gemak een kussentje. We spraken nooit af, maar troffen elkaar op de tribune. Beurtelings ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!