Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

zondag 22 maart

 Twee dagen in het groen. Hogere slotkoersen dus. Dat is positief te noemen. Herstel is echter pas vanaf drie dagen hogere slotkoersen dus we hebben nog een dag te gaan. Het geldt natuurlijk niet voor alle aandelen want er zijn er nog genoeg die steeds verder dalen. Al lijkt de hevigheid er inmiddels wel af te zijn.

 Inmiddels zijn er diverse steunpakketten aangekondigd door de ECB maar ook de afzonderlijke regeringen trekken volop en elk de portemonnee. Duitsland doet een enorme duit in het zakje door van de zwarte nul af te wijken. Dit is ongehoord. Al jaren houdt Duitsland vast aan de zwarte nul waarbij het begrotingstekort niet mag oplopen, hoe anders is dat in Amerika?

 In Europa hebben de meeste landen een goed sociaal vangnet. Wie niet werken kan, of door welke reden werkloos is, krijgt toch een uitkering welke wordt gefinancierd door alle werkenden. In Amerika is een dergelijk systeem niet voorhanden. Wie daar niet werkt, krijgt ook geen staatssteun.

 Dat is een heel andere situatie dus, en juist dat zal een herstel mogelijk in de weg kunnen staan. Het land van de onbegrensde mogelijkheden zou wel eens het land van de onbegrensde moeilijkheden kunnen worden. Obama heeft getracht een zorgverzekering voor iedereen te bewerkstelligen wat deels gelukt is en weer meteen om zeep is geholpen door Trump. Wie naar de arts of het ziekenhuis wil moet betalen als er geen verzekering voor is, dus velen gaan niet. Het is verborgen maar niet weg, het bestaat en gaat niet 1,2,3 weg.

 De steunpakketten zijn enorm. Afwachten hoe dat valt in beursland. Morgen weten we meer.

 Wie het weet mag het zeggen.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 191
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "zondag 22 maart"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...