Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

zondag 12 april

| Luc Verschuren

 Nu de beurs wat hersteld is en ik ervan uit ga dat het herstel zich zal voortzetten is het tijd om eens te kijken wat de kanshebbers voor de toekomst zijn.

 Voor iedereen die nog niet aan het beleggen is, NOOIT was de tijd beter om ermee te beginnen dan nu. De koersen zijn dermate gedaald, dat een portefeuille samenstellen een uiterst lucratieve strategie kan zijn. Gelooft u nog steeds in sparen bij de bank? Dan is beleggen inderdaad niets voor u.

 Beleggen is zoals een vrouw (of man) beminnen, dat doe je het liefst zelf. Al scheppen menig man en vrouw er plezier aan dit met of door een ander te zien doen. Met beleggen is het net zo, dat doe je zelf en als jezelf niet wilt of kunt, zoek dan een onafhankelijk technisch analist. Dus geen adviseur van een bank of hypotheekkantoor maar iemand die er dagelijks mee bezig is. Zorg dat je geld ook inderdaad jouw geld is, dus hou je centen op de eigen rekening en maak NIETS over naar een beleggingsrekening van een ander. Zo houdt jij de controle.

 Natuurlijk kun je het nieuws volgen maar alles wat belangrijk is zit al in het koersverloop. Dus met goed nieuws gaat het omhoog, en met slecht nieuws gaat het omlaag. Alles vindt je terug in de koersgrafiek. Met indicatoren zoals RSI en MACD en de MA's 10-30-90-150. Steun- en weerstandslijnen en het plaatje is compleet.

 Verdiep je in de technische analyse (alles staat op internet of is beschreven in boeken) en je hebt er een leuke langdurige hobby bij die social distancing-proof is en je houdt zelf controle. Hoe meer tijd je erin steekt hoe beter je wordt, allemaal even logisch.

 Morgen publiceer is nog een lijstje met kanshebbers voor de toekomst gebaseerd op de dag- maar ook de weekgrafiek. De weekgrafiek geeft meer betrouwbare signalen voor de toekomst en daar zal de selectie op gebaseerd zijn.

 Op het lijstje staan in elk geval;

 Het aandeel Beter Bed, goedkoop, zéér koopwaardig door 3 x divergentie in de WEEKgrafiek.

 Het aandeel Alfen (laadpalen, de economie van de toekomst)

 Het aandeel Accel (de fietsfabrikant, door deze crisis koopt menigeen een elektrische fiets)

 Garanties geeft niemand, dus ook ik niet.

  

 Morgen nog meer voor het lijstje.

 

 

 Wie het weet, mag het zeggen.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 40

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Onze zomer

Geschreven door Trees Middelkoop. Geplaatst in Kort verhaal.
“ Als je nog weg wil deze zomer zul je wel wat moeten gaan sparen,” Haar Moeder kijkt haar opgewekt aan en Aline snapt niets van die opgewektheid.Hoe kan ze nu sparen? Ze h...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!