• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Zoenen

Publicatie: 25 oktober 2020

Ze zijn hooguit veertien en zitten op een bankje in het park met hun gezichten dicht bij elkaar. Gretig en enthousiast als een puppy plakt de jongen zijn mond om de lippen van het meisje. Een geslaagde demonstratie van hoe je een plopper op een verstopte keukenafvoer ramt.

Ik loop glimlachend voorbij en denk aan mijn eerste kletsnatte zoen. Dertien ben ik wanneer een vriendin op haar verjaardagsfeestje besluit dat er een kuskring moet komen en dat je niet mag weigeren. Er volgen plagerige duwtjes. De meisjes giechelen, de jongens maken kinderachtige en vooral dubbelzinnige opmerkingen. We zitten op de zolder die alleen met een krakende vlizotrap te bereiken is. De kans dat een bemoeizuchtige ouder voortijdig een einde maakt aan deze onbeholpen uitlating van pubertijd, is klein.

Zes meisjes en vijf jongens. Behalve klasgenootjes, heeft mijn vriendin ook een paar buurjongens uitgenodigd. Ik ken het stelletje lefgozertjes niet en wil dat zo laten. De jongens mogen als eerste kiezen. Ik duim dat ik overblijf. Tongzoenen met een van die gastjes, met dipsaus of puisten op hun gezicht? Om een hyperventilatieaanval van te krijgen. Op de eerste tonen van ‘Du’ van Peter Maffay barst de onsmakelijke vertoning los. Boventanden kletteren tegen elkaar. Een jongen duwt het hoofd van een meisje gevaarlijk ver achterover. En dan gebeurt waar ik voor vreesde. Een knul die eruitziet als acht en een kop kleiner is dan ik, kiest mij. Geen punt, zegt de kleuter wanneer ik hem op dat lengteverschil wijs in de hoop dat hij afhaakt. Hij gaat op een stapel boeken staan en valt mij op gelijke mondhoogte aan. Terwijl zijn tong op expeditie gaat naar mijn amandelen die ik niet meer heb, druipt zijn speeksel van mijn kin.

Het duurt daarna een hele poos voordat ik het opnieuw aandurf en zoenen zelfs een prettige bezigheid ga vinden. Maar liever geen mannen met de speekselproductie van een lama.

WAARDERING

HITS

313

Artikel aangepast: 25-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
03.11.20
Feedback:
Een grappig verhaal, Hedwig.
Leuk geschreven.

Show more
01.11.20
Feedback:
Oh echt hè. Zo heerlijk onhandig.
Show more
26.10.20
Feedback:
Onsmakelijk verhaaltje waar ik smakelijk om moest lachen!
Show more