Blogs

Blogs op Schrijverspunt
 • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Blogs
 • Zijn er meer drugs in omloop of lijkt het zo?

Zijn er meer drugs in omloop of lijkt het zo?

Het lijkt er steeds meer op, dat er steeds meer drugs in omloop zijn en komen, zo ook  meerdere varianten, en dat er steeds meer mensen opgepakt worden met meer dan de toegestane hoeveelheid drugs op zak. De handel in drugs schijnt wat meer in het daglicht gekomen te zijn, echter we moeten maar zo denken, 1 persoon opgepakt, betekent onmiddellijk 10 tot 100 keer zijn anderen niet gezien. 


De laatste tijd lijkt het er steeds meer op dat er grof geld te verdienen is in de handel van verdovende middelen en zelfs mensen uit sport en showbusiness vallen voor het zogenaamde grote geld van de handel in verdovende middelen, terwijl de sites met waarschuwingen over deze middelen ook steeds meer te zien zijn, zoals de sites van het Trimbos, de overheid, de politie en het CCV met allemaal informatie over de verslavende werking en vooral de boetes die men kan oplopen. 

Echter daartegenover staat dat er steeds meer ‘handelaren’ opstaan en het lijkt ook dat er meer gepakt worden, maar dat laatste betwijfel ik. 


Hoe komt het toch dat drugs nu steeds vaker in het nieuws komen? Is het zo dat er steeds meer ‘opgepakt’ wordt, óf dat er meer toegelaten wordt door de criminele kant om opgepakt te worden, zodat men zelf gewoon de gang kan gaan, óf wordt er steeds meer gebruikt, óf gewoon omdat er meer wordt vrijgegeven en we steeds meer willen? Mijn inschatting is: van alles wat, maar het meeste omdat we gewoon menselijk zijn en steeds meer willen - zowel aan de gebruikerskant, maar ook aan de zogenaamde verdienkant. Want er schijnt snel en veel geld te verdienen te zijn in het verslavingscircuit. Tevens moet er dus gemeld worden, dat er ook steeds weer wat nieuws uitgevonden wordt; laatst de canisters met lachgas. Ik vond ze zelfs door de week bij de bushalte in een niet eens zo‘n grote stad. 


Nu zijn er veel criminele handelingen in het drugsgebruik en - handel te ontdekken, maar zijn we geboren met drugs of met een verslaving, met andere woorden, hebben onze ouders ons opgevoed met het gebruik van drugs?
Laten we eens kijken naar de Qur’an en de Hadith - natuurlijk voor de moslims, echter niet-moslims mogen ook meelezen - wat staat daar aangegeven over het gebruik van drugs? Natuurlijk kwam in de tijd van de Profeet (vzmh) al die rotzooi van drugs niet in hoedanigheid of hoeveelheid voor, al hoewel er natuurlijk ook al verslaving in die tijd bestond. De Qur’an heeft echter wel aandacht aan de verslaving geschonken, lees bijvoorbeeld eens Soerah al-Baqarah, vers 195, waarin Allah geschreven heeft:   "...en stort u niet met uw eigen handen in het verderf...", wat we kunnen lezen als dat de Islam alles verbiedt wat schadelijk is voor de gezondheid (en we weten nu dat drugs schadelijk zijn voor de gezondheid). Ook in Soerah al-Araf, vers 157 wordt het gebruik van middelen die schadelijk zijn voor de mens, per definitie verboden:  " … En Hij beveelt hun het behoorlijke en hij verbiedt hun het verwerpelijke, en hij staat hun de goede dingen toen en Hij verbiedt hun de slechte dingen … " 


Met andere woorden: beste jongeren - voor moslims, maar zeker ook voor niet-moslims - blijf van die rotzooi af, stort je niet in de afgrond, stort je niet in het verderf, want die drugs die jullie nu gebruiken, zijn niet alleen schadelijk voor jullie gezondheid, maar je kan er aan dood gaan en op die manier vermoord je jezelf. Dat wil je echt niet.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 118
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten