Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Zelfs met MS staat ze fier overeind

Waar wij soms donkere wolken zien, ziet zij altijd de zon. Als de hele wereld ineen lijkt te storten, probeert zij hem stap voor stap (letterlijk) weer op te bouwen. Als de wereld om haar heen nacht lijkt te zijn, probeert ze te zoeken naar lichtpuntjes. Hoe klein ze soms ook lijken. 

 

Al meer dan een decennia mogen wij haar onze vriendin noemen. We hebben alles samen meegemaakt. Overal maakten wij een feestje van, werden samen uit de klas gestuurd, gingen samen op vakantie, werden samen dronken, lachten en huilden samen, stonden naast, achter en bij elkaar. En maakten we alle fases naar volwassenheid samen door. 

 

We kennen elkaar door en door. Hebben aan één blik en een half woord genoeg. Onze vriendschap is er altijd, in goede én slechte tijden.  Zelfs als de MS ons uit het veld probeert te slaan. 

 

Op je 25e gediagnosticeerd worden met een progressieve ziekte kwam op geen enkele bucketlist voorbij. Toch gebeurde het in augustus 2017.  We zagen al langer dat er iets niet goed was, maar verweten dit aan oververmoeidheid; Altijd aan het werk en druk in de weer. Het was een donderslag en als een gek begonnen we ons te verdiepen in de ziekte MS en probeerden een beeld van de toekomst te vormen. Het humeur van die toekomst was omgeslagen. En waar wij altijd onbevangen in het leven stonden,  was het zorgeloze ineens verdwenen. Maar zelfs toen die anders zo kleurrijke wereld voor even pikzwart werd, kwamen al gauw de eerste zonnestralen door en stonden wij sterker dan ooit.  

MS gaf ons het inzicht dat we niet over iemand kunnen oordelen zonder het hele verhaal te kennen. Inmiddels is ze de sterkste vrouw die wij kennen. Ze laat zich niet uit het veld laat slaan, heeft ze een prachtige dochter en staat, met kruk of rolstoel, nog steeds fier overeind. 

 

Wat ons morgen staat te wachten, is voor iedereen onbekend. Maar als we een klein beetje van haar positiviteit, lichtpuntjes en vechtlust in die morgen stoppen dan hoeft de wereld niet pikzwart te blijven.

 

Op donderdag 30 mei j.l zijn wij voor én met haar in beweging gekomen om geld op te halen voor een MS vrije wereld. Ze heeft stap voor stap een kleine 7 kilometer gelopen. En wij liepen naast, achter en vooral met haar. Voor haar en tegen MS.

 

Als een vol terras voor je opstaat, applaudisseert en je toezingt wanneer je de finish over gaat dan heb je iets bijzonders gedaan. En zelfs als niemand een staande ovatie had gegeven, niemand had meegezongen, niemand had gejuicht, als er geen euro was gedoneerd en ze geen kilometer had gelopen waren wij vandaag net zo trots op haar geweest als dat wij gisteren en alle dagen daarvoor waren. 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 170
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten