1 post
 • images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  247 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-05-2020

Hits: 463

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

zaterddag 2 mei

Aangepast: 03-05-2020

 Het schrappen of verlagen van dividend.

 Een grote teleurstelling voor beleggers, het dividend van Royal Dutch Shell wordt vermindert. Dat beleggers dat niet leuk vinden blijkt uit de koersval van meer dan 10% op donderdag 30 april. Toch is er wel wat te zeggen voor het schrappen of gedeeltelijk schrappen van dividend.

 Ten eerste het is gunstig voor de oorlogskas, er blijft meer geld in het bedrijf. Ten tweede en daar draait het vooral om, is om in goede aarde te vallen bij de overheid om later nog eens steun te vragen. Bonus en dividend gaan voorlopig niet door. Wie in de toekomst een salarisverhoging wil heeft geluk met een langlopende CAO en pech met een kortlopende CAO, die ruimte is er straks niet meer en dat zullen werkgevers met beide handen aanpakken om een salarisverhoging teniet te doen of tegen te houden.

 Slecht nieuws voor mensen met een pas afgesloten hypotheek, een herberekening is op zijn plaats. De toekomst wordt niet met meer, maar met minder!

 Indien de bedrijven aankloppen voor overheidssteun (lees belastinggeld) dan is het zaak dat de overheid strakke regels op zal stellen en op zal leggen aan de bedrijven die om steun vragen. Dit is dé uitgelezen kans om een einde te maken aan de belastingparadijzen en de brievenbusfirma's.

 Belasting betalen in het land waar de steun vandaan komt zou dan regel nummer 1 dienen te zijn. En niet zoals nu het geval is via brievenbusfirma's (zoals U2, Rolling Stones, Starbucks, Nike, enz.) of Panama om maar wat te noemen, en Delaware in de VS. Alle grote bedrijven der aarde hebben daar een nevenvestiging of een hoofdvestiging alwaar de miljoenen winst aan het oog van de belastingdienst worden onttrokken. Hopelijk zijn ze in Den Haag net zo wakker en zorgen ze er nu eens eindelijk voor dat aan hulp voor bedrijven ook regels voor winstbelasting zullen zitten.

 Op weg naar een betere wereld voor iedereen.

 

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
vrijdag 10 april
631
Lezen?
Tussen de rozen
570
Lezen?
Sprookjes
Casper en Jasper
570
Lezen?