Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

zaterddag 2 mei

| Luc Verschuren

 Het schrappen of verlagen van dividend.

 Een grote teleurstelling voor beleggers, het dividend van Royal Dutch Shell wordt vermindert. Dat beleggers dat niet leuk vinden blijkt uit de koersval van meer dan 10% op donderdag 30 april. Toch is er wel wat te zeggen voor het schrappen of gedeeltelijk schrappen van dividend.

 Ten eerste het is gunstig voor de oorlogskas, er blijft meer geld in het bedrijf. Ten tweede en daar draait het vooral om, is om in goede aarde te vallen bij de overheid om later nog eens steun te vragen. Bonus en dividend gaan voorlopig niet door. Wie in de toekomst een salarisverhoging wil heeft geluk met een langlopende CAO en pech met een kortlopende CAO, die ruimte is er straks niet meer en dat zullen werkgevers met beide handen aanpakken om een salarisverhoging teniet te doen of tegen te houden.

 Slecht nieuws voor mensen met een pas afgesloten hypotheek, een herberekening is op zijn plaats. De toekomst wordt niet met meer, maar met minder!

 Indien de bedrijven aankloppen voor overheidssteun (lees belastinggeld) dan is het zaak dat de overheid strakke regels op zal stellen en op zal leggen aan de bedrijven die om steun vragen. Dit is dé uitgelezen kans om een einde te maken aan de belastingparadijzen en de brievenbusfirma's.

 Belasting betalen in het land waar de steun vandaan komt zou dan regel nummer 1 dienen te zijn. En niet zoals nu het geval is via brievenbusfirma's (zoals U2, Rolling Stones, Starbucks, Nike, enz.) of Panama om maar wat te noemen, en Delaware in de VS. Alle grote bedrijven der aarde hebben daar een nevenvestiging of een hoofdvestiging alwaar de miljoenen winst aan het oog van de belastingdienst worden onttrokken. Hopelijk zijn ze in Den Haag net zo wakker en zorgen ze er nu eens eindelijk voor dat aan hulp voor bedrijven ook regels voor winstbelasting zullen zitten.

 Op weg naar een betere wereld voor iedereen.

 

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 23

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De Pedante Hertog (sprookje in 55 woorden)

Geschreven door Christiene M. de Vries. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Er was eens een pedante Hertog.   Die was zo pedant, dat hij alleen maar met een gouden lepel zijn pap wilde eten.  Toen de lepel op een dag zoekraakte...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!