Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 274

zaterdag 4 april

 Nee, ik ben totaal niet verbaasd om te lezen dat afgelopen maand in Nederland het meest verhandelde aandeel Koninklijke Olie (RD Shell) blijkt te zijn. In de landen om ons heen gaat het aandeel Tesla veelvuldig over de toonbank. Hierover heeft u hier in dit blog al kunnen lezen en dat al halverwege de maand.

  Verder blijken de banken toch weer in de belangstelling te staan evenals olie gerelateerde bedrijven, zoals Total in Frankrijk. De olieprijs is 60% gedaald wat een verdere stijging aannemelijk maakt en dat maakt weer aannemelijk dat het aandeel Koninklijke Olie de weg naar boven heeft gevonden. Als een van de zwaargewichten in de index kan RD Shell wellicht de kar trekken. 

 Indien iedereen binnen dient te blijven de komende tijd dan is er nog steeds ruimte om jezelf eens te verdiepen in de wereld van de beurs en het beleggen. Natuurlijk zullen er faillissementen komen maar de aantallen zijn nog niet hoger dan “normaal”. Kansrijk zijn ze natuurlijk wel, welke bedrijven gaan het niet redden? Zo zijn er veelbelovende start-ups die niet kunnen steunen op bewezen verkopen maar wel fantastische ideeën hebben hebben en zij krijgen het heel moeilijk. Zo is er een Duitsland een fabrikant (start-up) van een elektrische stadsauto die blijkbaar op geen enkele regeling terug kan vallen. 70 arbeidsplaatsen zijn in het geding en een veelbelovend idee gaat het niet redden.

 Dat alles bij het oude zal blijven na de crisis, geloof ik persoonlijk niet. Er wordt een nieuw soort bewustzijn gecreëerd dat terug te zien zal zijn op de arbeidsmarkt. Personeel dat nu de laan uitgestuurd werd, denkt straks wel twee keer na, alvorens terug te keren naar de oude of een vergelijkbare werkplek. Wellicht kiezen veel mensen straks wel voor de zorg en het onderwijs zodat ook hier een betere beloning tegenover zal staan. Dat er minder huizen verkocht zullen worden lijkt logisch, maar welke prijzen er gehanteerd worden? Juist hoger, of juist lager?

 Wie het weet, mag het zeggen.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 233
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "zaterdag 4 april"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!