Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

341 Hits

Publicatie op:
zaterdag 25 april

 Terwijl iedereen graag naar de hoofdfondsen kijkt, enerzijds omdat die het minste risico tentoonspreiden, anderzijds omdat ze gewoon bij iedereen bekend zijn, kijk ik persoonlijk graag naar de kleinere fondsen op de lokale markt en de AScX index.

  Binnen de AScXt is het verloop van nagenoeg alle fondsen vlak, een gedeelte gaat iets omhoog terwijl een ander groot gedeelte neerwaarts gericht is. Uitzondering is Accel. De vaderlandse fietsenmaker heeft naast een slecht jaar achter de rug, de betere papieren voor de toekomst. Met een plus van 13,69 % gisteren lijkt de weg omhoog weer gevonden.

  Negatief in dit gebeuren is dat de toename in de koers NIET gedragen wordt door een toenemend volume. Een dergelijke koerssprong zou rechtvaardigen dat er miljoenen aandelen over de toonbank gaan. Dit is niet het geval. Persoonlijk ben ik dus sceptisch wat betreft de koersbeweging van gisteren. De huidige koers is € 15,94 en de koersstijging gisteren is € 1,94 wat erg veel is. Een terugval aanstaande maandag of aankomende week lijkt evident. Mocht de koers verder uitbreken richting noorden dan is aanhaken geen verkeerd besluit.

  Technisch gezien, dus enkel gebaseerd op de signalen van de grafiek en de indicatoren lijkt het wat vroeg om nu al in te stappen. Geredeneerd met het gezonde verstand is een plausibele verklaring dat het jaar 2020 het fietsjaar wordt ivm met de onzichtbare vijand en dat niemand in het buitenland op vakantie kan waarschijnlijk en dan vallen de meeste ogen op de elektrische fietsen van Accel.

  Op de lokale markt zijn de winstpakkers actief bij het aandeel Beter Bed. Met een verdere stijging in de laatste week is het interessant genoeg om winst te nemen. Dit wordt niet gedragen door een toenemend volume waardoor de winstpakkers zodadelijk de markt weer verlaten hebben en de koers richting hogere waarden kan stijgen.

 Technisch is het verloop goed te verklaren. Door de plotselinge stijging is de waarde van de RSI in enkele dagen gestegen tot een niveau van 71.16.

 Indien u weet dat waardes boven de 70 gezien worden als verkoopgebied klopt ook deze stelling.

  Alle ogen zijn natuurlijk gericht op de farmaceutische industrie waardoor elk aandeel in de farmahoek profiteert. Core labatories laat een technisch koopsignaal zien voor de korte termijn.

  Voor vrijwel alle aandelen geldt dat het langetermijngemiddelde dalend is dus het gevaar voor verdere daling is allerminst geweken. Aandelen in portefeuille zijn niet voor de eeuwigheid en van winstpakken is nog nooit iemand armer geworden.

 

Ik wens u een prettig weekend.

 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 25 april"

© Luc Verschuren
26.07.20
Feedback:
Taalkundig schort er niets aan. Zaterdag 25 april lijkt me meer een artikel voor in het Financieele Dagblad.
  • Schrijfkwaliteit
    2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig