Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

zaterdag 21 maart

 Een bewogen week. Zo mag en kun je afgelopen beursweek samenvatten. Het beeld is niet eenduidig. Het herstel is mager en wordt totaal niet ondersteund door een toenemend volume waardoor het gevaar van een verdere daling nog niet geweken is.

 Persoonlijk denk ik dat de klap in de USA nog moet komen. De struisvogelpolitiek van Trump dat het allemaal wel meevalt kan hem letterlijk de kop kosten bij de komende presidentsverkiezingen. Toch zijn bepaalde aandelen nu al goedkoop te noemen en bieden kansen voor de toekomst, op korte termijn maar ook voor een spaarpotje voor je kleinkinderen bijvoorbeeld. Een spaarrekening levert geen rendement, nu niet en straks ook niet.

 Strategisch aankopen is hier het antwoord. Volg je de meest succesvolle belegger, Warren Buffet, dan kies je de gerenommeerde bedrijven. Zijn filosofie ; stel je wilt vliegen, met wie zou je dan vliegen? Stel je wilt Cola, welk merk kies je dan? Stel je wilt verlichting, welk merk kies je dan? Welke telefoon kies je. Enz.

 Dat is simpel gezegd zijn strategie. Het gros van de mensen zal altijd kiezen voor merkbekendheid en de grote bedrijven. Juist die laten nu flink wat vallen. Denk hierbij aan Alfabet (Google), Facebook, Apple, Microsoft en vooral Tesla. Hier kan nog gemakkelijk 50% van de waarde af voordat het herstel zich zal doorzetten maar vooral Tesla is een bedrijf van de toekomst. Zoek je dichterbij dan kom je hier uit bij ASML, Adyen, Alfen om maar wat te noemen. Allemaal actief in de sectoren van de toekomst. Goedkoop, ja. Koopwaardig? Ik durf geen uitspraak te doen, en wel omdat het woord recessie alweer gevallen is. Draaien we daar naar toe, dan is alles mogelijk.

 Voorlopig ziet het er naar uit dat lagere koersen mogelijk zijn, met links en rechts wat herstel van korte duur....

 Wie het weet, mag het zeggen.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 202
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "zaterdag 21 maart"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...