Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

380 Hits

Publicatie op:
zaterdag 16 mei

 Met de ijsheiligen achter de rug kan de zomer beginnen! Buiten zal dat wel kloppen maar op de beurs allerminst. Op het moment van schrijven worden eerdere koopsignalen acuut gevolgd door verkoopsignalen.

 Langzaam drupt het besef dan toch door. Het staat er slechter voor dan menigeen denkt. Het begin van de zomer in 2020 wordt niet groen maar zal voornamelijk rood kleuren op de beurs. Steunpakketten ten spijt, de werkloosheid zal oplopen, er zullen minder belastingen geïnd worden en alles te samen aard uit in minder groei. Het woord recessie is alweer gevallen.

 De zuurpruimen onder ons nemen dit moment te baat om in geuren en kleuren het voor en tegen van een dergelijk fenomeen te etaleren.

 De technisch analist baseert zich enkel op het koersverloop en daarmee gepaard gaande grafieken. En dat levert een tweestrijd op. Op mening daggrafiek lijkt het MACD op de top te staan, klaar om te gaan dalen. Zo staat ook de AEX zelf op dat punt. Indien de index gaat zakken gaat bijna alles mee naar beneden. Het sentiment is uiterst verkeerd op dit moment en er hoeft weinig te gebeuren in het nieuws om de negatieve stroom aan te wakkeren. Helaas moet ik bekennen dat dit scenario het meest denkbaar is.

De weekgrafiek laat nog geen bodem zien wat een zwakkere daggrafiek bevestigd, anderzijds is er domweg nog meer tijd nodig voor herstel. 

 Een positieve draai op de beurs zit er voorlopig niet in. Cash is wederom King, dus portefeuille beschermen door (gedekt) opties te gaan schrijven (op basis van aandelenbezit) of de portefeuille executeren en het cash gewoon even laten staan om te kijken wat de zomer ons zal brengen. Behalve prachtig weer buiten....

 Er zullen altijd mooie kansen voorbij komen maar zelfs die kunnen teniet worden gedaan door een negatief sentiment. Zodra er weer een winkelketen failliet wordt verklaard of een ander bekend bedrijf of instantie wakkert het een het ander aan. Op dat punt zijn we aan beland. Kies zeker voor het onzekere : Cash is King.

 

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 16 mei"