Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 226
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

woensdag 1 april

| Luc Verschuren

 Hoe lang gaan de banken het nog volhouden?

 Wij (mensen) willen niet langer voor de gek gehouden worden. Indien je geld wilt lenen als bedrijf dan zijn de voorwaarden heel aantrekkelijk geworden terwijl als u of ik geld naar de bank brengen er vrijwel niets voor terugkrijgen. Terwijl oh wee, als je rood durft te gaan staan! Slechts een bank rekent nét geen 10% rente terwijl alle andere banken meer dan 10% rente in rekening brengen. Schofterig!

 Ik heb dan ook bewondering voor initiatieven waarmee banken geheel buiten schot blijven. Ja, ik weet het, we hebben het over ons zelf afgeroepen. Ik herinner me nog de tijd dat arbeiders het loon contant uitbetaald kregen. Banken plaatsten advertenties en maakten het zelfs aantrekkelijk om a, een rekening te openen en b, een goede rente te vergoeden op je spaargeld. Nu decennia later iedereen bij een of meerdere banken zit, en alles geregistreerd wordt, kost het aanhouden van een rekening maandelijks geld. Een pasje wordt gewoon in rekening gebracht en elke mutatie staat genoteerd. Bedragen (bij- of afschrijvingen) boven de € 10.000,-- worden als verdacht aangemerkt en gemeld bij de overheidsinstanties.

 Initiatieven zoals Bitcoin worden straks gemeengoed. Een parallel met een magnetron. Er zijn weinig huishoudens zonder tegenwoordig. Die had toch ook niemand nodig.

 Terug naar de waan van de dag. Degene die op basis van indicatoren het koopsignaal hebben gevolgd in bijvoorbeeld RD Shell feliciteer ik met een koerswinst van bijna 60%! Maar Koninklijke olie is niet de enige die al een leuke spurt gemaakt heeft. Dat nodigt winstpakkers uit om wat terug te verdienen. Een terugval is aannemelijk.

 

 

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

 

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 44

(De gemiddelde waardering is 2 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ko

Geschreven door User ID 5707. Geplaatst in Schrijfopdracht.
De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Het leek of de bestuurder kwaad was, met zo’n schok remde die, maar dat kon niet op mij zijn, want ik liep daar n...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Writhersblock

28, feb, 2020 Iris Gryp

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!