Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

341 Hits

Publicatie op:
woensdag 1 april

 Hoe lang gaan de banken het nog volhouden?

 Wij (mensen) willen niet langer voor de gek gehouden worden. Indien je geld wilt lenen als bedrijf dan zijn de voorwaarden heel aantrekkelijk geworden terwijl als u of ik geld naar de bank brengen er vrijwel niets voor terugkrijgen. Terwijl oh wee, als je rood durft te gaan staan! Slechts een bank rekent nét geen 10% rente terwijl alle andere banken meer dan 10% rente in rekening brengen. Schofterig!

 Ik heb dan ook bewondering voor initiatieven waarmee banken geheel buiten schot blijven. Ja, ik weet het, we hebben het over ons zelf afgeroepen. Ik herinner me nog de tijd dat arbeiders het loon contant uitbetaald kregen. Banken plaatsten advertenties en maakten het zelfs aantrekkelijk om a, een rekening te openen en b, een goede rente te vergoeden op je spaargeld. Nu decennia later iedereen bij een of meerdere banken zit, en alles geregistreerd wordt, kost het aanhouden van een rekening maandelijks geld. Een pasje wordt gewoon in rekening gebracht en elke mutatie staat genoteerd. Bedragen (bij- of afschrijvingen) boven de € 10.000,-- worden als verdacht aangemerkt en gemeld bij de overheidsinstanties.

 Initiatieven zoals Bitcoin worden straks gemeengoed. Een parallel met een magnetron. Er zijn weinig huishoudens zonder tegenwoordig. Die had toch ook niemand nodig.

 Terug naar de waan van de dag. Degene die op basis van indicatoren het koopsignaal hebben gevolgd in bijvoorbeeld RD Shell feliciteer ik met een koerswinst van bijna 60%! Maar Koninklijke olie is niet de enige die al een leuke spurt gemaakt heeft. Dat nodigt winstpakkers uit om wat terug te verdienen. Een terugval is aannemelijk.

 

 

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

 

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "woensdag 1 april"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig