• Blogs

  Blogs op Schrijverspunt
 • Informatie

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

We zijn zo verschrikkelijk mobiel

Overal waar je kijkt, zie je iemand met een mobiel, sorry ik moet tegenwoordig smartfoon zeggen. Ja, het is voor mij nog steeds wennen, zo’n joekel van een mobiel, en de een nog mooier dan de ander. En niet aan mijn vrouw vertellen hoor, maar af en toe ben ik best wel een beetje jaloers op die smartfoons.


Laatst kwam ik weer zo’n smartfoon tegen, mooi roze, in de bus, die netjes op zo’n bankje zat en een stuk meereed. Verder in de bus zaten wat kleinere mobielen, maar allemaal luid en duidelijk aanwezig. Natuurlijk kon ik niet alles verstaan, sommige in het Turks en weer andere in het Arabisch, maar het klonk allemaal even mooi.


Ik kan me nog twee dingen herinneren als het gaat over een mobiel: het mobiel van mijn moeder en een van de eerste van mezelf.

Mijn moeder moest van mijn zus ook een mobiel, we waren allemaal het huis uit, mijn ouders sukkelden beiden wat met de gezondheid en dus moesten ze bereikbaar zijn. Het was al heel snel duidelijk, pa hoefde zo’n onding niet, hij nam in die dagen al geen normale telefoon aan. Ma wilde het dan nog wel eens proberen en mijn zus had de meest eenvoudige Nokia gekocht; een met grote toetsen, waaronder dan onze nummers waren geprogrammeerd. Zo onder de 1 zat mijn zus, ik onder de 2 en mijn broertje onder de 3 en ik geloof de broer van mijn moeder onder de 4. Op zich verschrikkelijk ingenieus, simpel en direct, echter ik geloof niet dat ik ooit een belletje met die Nokia van mijn moeder heb ontvangen. Overigens ik denk ook niet dat ik zelf ooit dat nummer heb gebeld; maar ja, het was voor als er wat zou gebeuren.

Tegenwoordig is een ieder aan het whatsapp-en, nog zoiets ergs. Een vriend uit Egypte wil af en toe goedemorgen zeggen, dat doet hij dan via Whatsapp. Tevens op het werk, als iemand de hond uit moet laten of wat later komt (of helemaal niet), wordt er ook een Whatsapp gestuurd. Maar ik gebruik het zelf het meest om berichten van een bevriende journalist uit Gaza binnen te halen om te kijken wat er nu weer gebeurt.


Maar ook ik heb vroeger zo’n Nokia gehad, was dus voor mij, twee keer niets en dat ding verdween al snel in een lade en ik ging op zoek naar een iets gestroomlijnder mobiele toestel en weet je wat ik heb gevonden? Een NEC, zo’n echte, zilveren met een klepje dat open kon. Er kon zelfs internet op, was klein, maar toch hé, het ging om het idee. Ik liep als een trotse pauw met dat ding op mijn werk, liet hem dan ook regelmatig gewoon even naast me liggen op mijn bureau. Hij had maar één ongemak: hij kon er niet tegen toen het plotseling uit mijn zak viel, van twee hoog naar beneden op een stenen vloer. Toestel lichtelijk uit elkaar, maar vooral het schermpje naar de gallemiezen. Geen internet meer, alles weg … ik kon wel janken.


Later maar weer een ander gekocht. Tegenwoordig heb ik - nog steeds een simpel toestel - een Polaroid. Voor mijn doen, kan het oude beestje een heleboel, zelfs internet, maar is zo traag, als dikke ….


Ik denk dat het maar weer eens tijd wordt voor een nieuwer toestel. Zou een smartfoon mij staan? Maar dan geen roze.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 281
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

co2 neutraliteit

dec 01, 2019 Louisa Weijenbergh

Pater Kan

dec 10, 2019 Gerard Treffers

Laatste omhelzing

nov 29, 2019 Diane Thone

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…