Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Waterhoen #hondenleven

Publicatie: 02 december 2020
Sam is weer blij als we op pad gaan. Het is een prachtige middag. Het nieuwste tijdens dit soort wandelingen is zijn vermeende instinct.
 
Je moet weten dat mijn hond een rasechte vuilnisbak is. Het statige jachtinstinct: poot losjes omhoog en staart fier naar achter, is iets wat hij van de buurthond heeft afgekeken. Een jachthond met een ellenlange stamboom en een CV vol met prijzen.
 
Terwijl we aan de wandel zijn en langs het water lopen, sluipt meneer als een volbloed Drentse Patrijs langs de waterkant.
 
Sam is bijna 4 jaar en in al die jaren zwemt hij niet uit zichzelf, maar sinds hij zijn instinct aan het ontdekken is zet hij werkelijk alles op alles om mollen, muizen en vandaag een eenzame waterhoen te vangen.
 
Hij sluipt langs de bewuste sloot tot hij de waterhoen in het vizier heeft. Dan springt hij met een sierlijke sprong het water in. Met veel bombarie zwemt hij naar de waterhoen, die wegvliegt. Waarop Sam als een ware zwemkampioen een poging doet om de hoen bij te houden. Poging 1 is mislukt. Druipend komt hij uit de sloot.
 
Poging twee. Poot omhoog, staart fier naar achteren, trotse blik, snuit in de wind. Wat daarna volgt lijkt op poging 1.
 
Poging drie pakt hij subtieler aan. Sam sluipt langs de waterkant, laat zichzelf in het water glijden. Hij zorgt dat hij zich beschut en verdekt in het water opstelt. De bewuste hoen is ook niet achterlijk en duikt onderwater. Sam is niet voor één gat te vangen en blijft rondjes zwemmen daar waar de waterhoen ten onder is gegaan. Hij weet niet dat de waterhoen onderwater zwemt en zeker 10 meter verderop weer boven komt. Sam kruipt de wal op, van de fiere staart naar achter en de poot van waakzaamheid is weinig over.
 
Als de hoen weer boven komt hoor ik een voldaan gakje. Hoen versus Sam 3-0.

#hondenleven
WAARDERING
HITS
288
AANGEPAST: 02-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!