Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

Vrijdag de 13e

Herstel op de beurs na deze dramatische dagen? Nee, geen kans.

 Ja, het klopt de beurzen zijn fors onderuit gegaan, dat heeft iedereen kunnen volgen. Maar er zit nog meer in het vat, zogezegd. Wie van het komend herstel wil profiteren heeft nu alle kans om zich te verdiepen in de beurs, de grafieken en de “krachten” die op de beurs spelen.

 Maar eerst maar eens beginnen bij het begin. Vanaf vandaag kunt u hier lezen over het herstel van de Nederlandse beurs en enkele aandelen in het bijzonder. Ik ben fervent aanhanger van de “technische analyse” van aandelen en indices. Het zogenaamde grafiek lezen. Basis hiervoor zijn de koersen en de koersontwikkeling door de tijd heen. Met de komst van de computer is het lezen van jaarverslagen van ondernemingen overbodig geworden. Alle cijfers zijn verwerkt in de koersontwikkeling van de onderneming. Dus goed nieuws, slecht nieuws en zoals de afgelopen dagen, paniek! Ik volg de beurs al 40 jaar en heb ook enkele jaren als daghandelaar gewerkt. Zeer intensief en een leuke leerschool.

 Door gebruik te maken van rekenkundig gemiddelden, deze veelvuldig te combineren en diverse indicatoren te gebruiken die technische analyse programma's zoal standaard aanbieden krijg je als het ware een gereedschapskist in handen waarmee je leuke dingen kunt doen. De meeste programma's zijn te vinden op het internet, de koersinformatie ook, en je kunt beide natuurlijk ook kopen. De Dow Jones heeft historische cijfers over 110 jaar en levert een ware schat aan informatie. 

 Terug naar de beurs, wie denkt dat het voorbij is, heeft het mis. Het herstel dat nu optreedt is het einde van de dag alweer weg waarschijnlijk en anders volgende week. Er is nog ruimte voor verdere daling. 1987; een daling van 65%! Daar zitten we nu nog lang niet op. Terwijl wie zo eens rond kijkt ziet nu al de beursparels van de toekomst. Neen het aandeel Beter Bed, inmiddels 95% gezakt ! Maar toch nog niet koopwaardig. € 1,20 lijkt een mooie prijs voor het aandeel maar het zou me niet verbazen als de bodem € 0,80 of € 0,60 blijkt te zijn. Ze begeven zich in een zogenaamde parallelmarkt. Elk jaar worden er meer dan 1 miljoen tv's verkocht. Inderdaad net zo veel als matrassen. Mensen gaan bij elkaar, gaan uit elkaar, willen wat nieuws, enz. De vervangingsvraag erbij en zie daar het aantal is redelijk constant. Tevens is Beter Bed een hele mooie overnamekandidaat! Zo goedkoop kon je nog nooit een bedrijf overnemen.

 

Beter Bed neemt als een van de eersten een plaats in op mijn zogenaamde Parellijst 2020.

 

En mocht u nu denken dat het koersverlies van de afgelopen dagen behoorlijk was, kijk dan eens op de markt van de cryptovaluta. Gisteren kelderde Bitcoin een vlotte 23% terwijl het totaal van deze week nu op 39% in de min is voor deze “munt”. Uitschieters daar, diverse valuta's met dalingen van meer dan 50% sommige zelfs over de 90%, in één enkele week!

 

 

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 199
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "Vrijdag de 13e"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...