SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

375

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
31.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik ben ook voorstander van afschaffen van het bijzonder onderwijs (o.b.v. religie), voorstander van een publieke omroep zonder al zgn verzuiling, etc., maar het is allemaal wat kort door bocht opgeschreven. Het is een mening en die kun je onderbouwen of je had je, meer in de sfeer van een blog, kunnen beperken tot je eigen ervaringen. Met meer onderbouwing of verduidelijking van de denkrichting wellicht ook geschikt als column.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Heb je zelf niet door dat je een dictatuur wilt Hedwig? Wat jij wilt is kennelijk iedereen opdringen, desnoods met geweld, dat ze niet godsdienstig mogen zijn. Echte vrijheid betekent dat iedereen zelf mag kiezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hedwig Meesters 31.01.21
  Ik denk dat mijn boodschap niet tot je is doorgedrongen Janneke. Iedereen mag van mij zijn eigen godsdienst aanhangen, zolang ze er maar niemand mee lastigvallen en dat gebeurt nu wel. Kijk naar de polarisatie tussen christenen, moslims en joden. Ik woon vlakbij een biblebelt eiland waar niet-godsdienstige mensen die op zondag hun auto wassen in sommige dorpen te horen krijgen dat ze dat niet mogen. Er wonen hier islamitische vrouwen die hun huis nooit uit mogen en van joodse winkeliers worden de ruiten van hun winkel ingegooid. Allemaal uitwassen van godsdienst. Wat ik wil is dat niemand anderen iets opdringt. Mijn boodschap is dus geen dictatuur, maar juist vreedzame rechtvaardige gelijkwaardigheid. En ik weet natuurlijk echt wel dat er van mijn veranderingen niets terecht komt. Het is dan ook een blog. Geen onderbouwd proefschrift.
 • Janneke De Leeuw van Weenen 31.01.21
  Machteld, niet iedereen die een godsdienst aanhangt, valt daar ook anderen mee lastig. Je krijgt echt geen vreemdzame rechtvaardige gelijkwaardigheid door wat je nu voorstelt. Dat is in de geschiedenis al vaak genoeg geprobeerd en de gevolgen waren niet best. Als je iemand stoort door op zondag je auto te wassen (waar ik geen moeite mee heb trouwens), zou je het ook kunnen laten uit respect voor die ander.Niemand mag iemand anders iets opdringen?
  Ik citeer:
  Dan is godsdienst het eerste dat eraan moet geloven
  Weg dus met politieke partijen gebaseerd op een religie
  Schaffen we meteen onderwijs op godsdienstige basis af.

  Sorry hoor, maar als hier iemand anderen iets op wil dringen, ben jij dat.
  Vandaar ook mijn drie sterren trouwens, ik vind dat je in deze blog bijzonder slecht je mening onderbouwt. Ik hoor voornamelijk frustratie.
 • Hedwig Meesters 31.01.21
  Je bedoelt Hedwig, Machteld is iemand anders. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn Janneke. Het is mijn mening, geen wetsvoorstel. En nee, ik heb niets onderbouwd, dat lukt niet in 314 woorden. Ik wens je een fijne avond.
 • Janneke De Leeuw van Weenen 31.01.21
  Sorry voor de verwisseling van de namen! Ik ben het helemaal met je eens dat we het niet met elkaar eens hoeven te zijn Hedwig! (mooie zin he?)
  Jij ook een fijne avond toegewenst!
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.