• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Voorjaar #hondenleven

Publicatie: 20 februari 2021

Voorjaar, het mooiste seizoen van het jaar, vooral als het zich laat zien gedurende de winter. Het is de frisse geur, de voorzichtige warmte en de belofte van frivole gebeurtenissen!


Vorige week stond Sam nog als Bambi op het ijs. Glibberend, maar met een dappere ‘blij dat ik glij’ moed. Ik had alle thermoshirts, mutsen, sjaals en skisokken uit de kast getrokken. Vandaag twijfel ik tussen winter- of tussenjas.

Het wordt een tussenjas. Sam is onderwijl drukdoende in de tuin met de eerste vliegjes, die opstijgen uit de aarde. Ik geniet van de zon, terwijl de mussen het hoogste lied fluiten. De eerste bezoeker van het vogelhuisje, tikt en knabbelt aan de ingang van het riante optrekje. Het gras in mijn tuin lijkt ineens behoorlijk gegroeid en de kat van de buren waagt de oversteek, dronken van voorjaarshormonen, door onze tuin. Simba is ontnuchterd en Sam viert de overwinning door als een jong lam door de tuin te springen.

We gaan buiten de stad wandelen en nemen de auto. Onderweg blijkt het voorjaar ook in bol geslagen van medeweggebruikers. De eerste motorrijders schieten met 160 over de snelweg en een vrolijke Tesla heeft vanmorgen vast Sangria getankt in plaats van een gezond nachtje aan de laadpaal.

Eenmaal aangekomen bij de wandelstek, fluiten de vogels harder dan in mijn tuin en ook wandelaars stralen. Een meneer met geestig rood brilmontuur, dito riem, jas en gympen straalt mij tegemoet, terwijl hij van verre naar me roept dat het echt FANTASTISCH wandelweer is. Ik heb de neiging om te huppelen en negeer het laatste restje sneeuw.

Sam heeft het ondertussen druk met mollen, muizen en het oefenen met zijn rechter jachtpoot. Zijn staart draait overuren, terwijl deze soms raar in de lucht steekt.

Als ik op een bankje in het bos ga zitten om dit stukkie te schrijven, is Sam het niet eens. Hij piept, want meneer wil door. Hij vraagt op allerlei manieren aandacht. Uiteindelijk springt hij op de bank om dicht tegen me aan te zitten. We maken een foto.

Als een andere hond passeert, ontstaat er een grappig duel van uitdagen en spelen. Ik leg de laatste hand aan wat zinnen. Als ik opkijk zie ik Sam met zijn derrière op een lekker zacht stuk sterrenmos zitten. Hij geniet van de winterse voorjaarszon. Het is en blijft een Spaanse hond.

#hondenleven
 

Alle blogs zijn ook te lezen op maricavdweerd.blogspot.com
WAARDERING

HITS

219

Artikel aangepast: 20-02-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!