• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  230 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

VISUALISEREN

Publicatie: 29 november 2020

Voor mijn deur staat mijn hoogbegaafde buurman, Oom Jort. Hij vertrekt zijn gezicht, alsof hij pijn heeft. “Wat scheelt eraan?” vraag ik bezorgd.

‘Tja… nou… het is evident dat tegelijkertijd roken en plassen soms een pijnlijke combinatie kan zijn. Eh… zou je mij wellicht naar het ziekenhuis kunnen rijden?”

In het ziekenhuis wordt hij redelijk snel geholpen, terwijl ik in de wachtkamer mijn tijd dood met het lezen van de krant:

Berichten uit Batavia: uit onze courant van 1922: Hedenmorgen werd een inlander overreden tusschen Piered en Bendoel, die geheel werd vermorzeld. De trein had hierdoor zesentwintig minuten vertraging.  Dat werpt de vraag op waarom de mensen toen veel meer empathie konden opbrengen voor de medemens dan tegenwoordig.

Nog een artikel: Slachtoffer steekpartij had corona. Fascinerend. Ik lees nooit:Vermoorde man had puist in zijn linker oksel.”Of: Dodelijk slachtoffer van verkeersongeluk had een geslachtsziekte.

Ik lees het nog een keer, het staat er echt. Dus reden genoeg om over te stappen op mijn favoriete opinieweekblad, de Libelle: Zin in een orgasme? Bij de G-plek rechtsaf.

Heel geestig natuurlijk, zo’n bewegwijzering. Kan je het af met een TomTom óf heb je er een afgeronde opleiding tot gynaecoloog voor nodig?

De rust in de wachtkamer wordt verstoord door twee binnenlopende vrouwen van een jaar of vijfendertig, waarvan één met een bloedende wond in het gezicht en een arm die er wat bij hangt. Ze lijdt duidelijk pijn. De andere vrouw heeft het maandblad Happinez onder haar arm. “Weet je wat ik net in de Happinez  las?” vraagt ze. “Ik las dat je je succes moet visualiseren. Wanneer je maar genoeg positief denkt aan iets wat je graag wil, zeg maar, dan krijg je dat ook.” Ze kijkt stralend naar de gewonde vrouw. “Zou bij jou ook kunnen werken. Qua pijn en genezing bedoel ik, zeg maar.”

De gewonde vrouw knikt, zegt niets. Maar ik zie haar denken; “Zal ik dat kutwijf nou eens met mijn goede arm voor haar bek rossen?”

Dan verschijnt Oom Jort weer. Zuinig mondje, moeilijk lopend. “Je kijkt of je op het punt staat euthanasie te plegen,” merk ik op. Hij knikt goedkeurend: “Nou, het is evident dat ik er tabak van heb. Het voordeel is, dat mocht ik inderdaad nog vanmiddag tot euthanasie overgaan, ik dan de resterende tijd binnen mag roken van mijn werkster.”

De Happinez-vrouw kijkt geschokt. De gewonde vrouw grijnst. Ondanks de pijn.

Ik breng Oom Jort thuis en wens hem bij het uitstappen sterkte en veel kracht bij het herstel. Ik vertel hem ook dat ik in het ziekenhuis hoorde dat hij succes moet visualiseren, qua pijn en genezing.  Oom Jort bedankt mij op zijn geheel eigen wijze: “Luister amice, ik onderga het leven vrij simpel. Ik neem het niet al te serieus. Ook pijn niet. Welbeschouwd zie ik het hele leven als niets meer dan een verkapte stervensbegeleiding. Daarom ga ik tamelijk relaxed om met mijn verwonding.”

Die woorden overdenkend, betreed ik mijn huiskamer en zie dat mijn hond kennelijk behoorlijk wat tijd heeft gestoken in het visualiseren van succes. Twee grote dampende hopen liggen als een trofee op mijn stoel te wachten.

Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
HITS

330

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
04.12.20
Feedback:
Wederom leuk geschreven. Snel en afwisselend, leest leuk
Show more
30.11.20
Feedback:
Leuk verhaal, Paco en met plezier gelezen.
Show more
29.11.20
Feedback:
Hij was weer goed!
Show more