Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 272

Visite

Voordat het bezoek zal arriveren, zuig je het kleed nog even en haal je een doekje over de salontafel. Daarna zet je het mandje met Kaapse viooltjes dat je die week op de markt hebt gekocht op het tafeltje, met daarnaast een schaaltje bonbons en koekjes allerhande, alsook een olielampje, dat je alvast aansteekt. Je werpt een blik op het geheel en bent tevreden met het resultaat: het warme licht dat zijdelings op de paarse bloemen schijnt, de geur van zoete lekkernijen...

De kamer vult zich, jij schenkt koffie en zet de kopjes neer voor de gasten. De ruimte op de tafel is wat krapjes, maar het past allemaal net. Dan staat een van de vrouwen op, pakt het bloemenmandje en zet het op de kast. Vervolgens blaast ze het lampje uit en stalt het op de vensterbank.

'Zo meid,' zegt ze, 'nu heb je tenminste de ruimte.' Sprakeloos kijk je haar aan. Zij heeft alles verpest, maar jij durft er niets van te zeggen. 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Klaske Bakker
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 158
Publicatie op .
Tags: Blog
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Visite"

Geschreven door Klaske Bakker . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
26.07.20
Feedback:
Aandoenlijk
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.07.20
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!