Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

233 Hits

Publicatie op:
VERGEET BOEDDHA. WELKOM NATHAN!
Om mijzelf een beetje uit de depressieve naweeën van voortdurende berichten over Corona en complotgekkies omhoog te trekken heb ik een nieuwe formule gevonden. Zelf ben ik een groot voorstander van positief denken, maar wat ik nu heb ontdekt, tart elke beschrijving.
Ik zweer het. Het gaat hier om een nieuwe formule van positiviteit en echte ouderwetse vergevingsgezindheid.
En dat allemaal in de persoon van Nathan Rutjes….

Nathan Rutjes??? Jazeker, Nathan Rutjes. Onbekend? Zoek hem op op google en onderga zijn verwarmende, genezende uitstraling. Hij was profvoetballer bij Roda JC  en nu trainer. En als je hem kent, vraag je je af wat hij in dat ongekend egoïstische wereldje te zoeken heeft.
Oké, je moet even door zijn uiterlijk heen kijken want zijn kapsel lijkt te zijn ontsproten uit het brein van een rechtstreeks uit een blindeninstituut ontsnapte psychedelische schapenscheerder maar als je daar eenmaal doorheen gekeken hebt, resteert louter spirituele Goddelijkheid.

Nathan is de vleesgeworden ideale schoonzoon. Ik zou zelfs zover willen gaan om hem hoger in te schatten dan de gemiddelde mens. Je zou, zonder in lachen uit te barsten, kunnen stellen: Nathan is half man/half God...

Nathan zegt louter lieve dingetjes. Nooit heeft iemand hem op een negatief woord kunnen betrappen. Moeiteloos neemt hij de rol over van zijn voorganger Frans Bauer. Ook al zo’n ideale schoonzoon maar die liet zich laatst in de openbaarheid het woord verdikkie ontvallen dus die is zijn aura van heiligheid verloren. Bovendien zwemt Frans dagelijks baantjes in containers vol Chinees eten en ik weet niet of je dat nog positief kunt noemen.

Maar wat zegt Nathan dan zoal? Nou, behalve het in stand houden van zijn kapsel reciteert Nathan voortdurend mantra’s voor de camera: Moeiteloos rollen zinnen uit zijn mond als:
- Super bedankt!
- Super gaaf!!
- Dit is toch super schitterend??
- Ohh, wat een super prachtige shirtjes hebben wij weer aan.
- Terroristen zijn ook mensen.

Prachtig! En niemand die beter zijn haar onafhankelijk van het hoofd kan bewegen dan Nathan.
Laatst had een medespeler van Nathan een collega met een elleboog bewerkt. Een heel normaal geaccepteerd verschijnsel in de voetbalwereld. De collega liep een gebroken neus en een zware hersenschudding op. Nathan’s reactie: ‘Ach, hij deed het niet expres. Het was gewoon super toevallig dat die elleboog zo neerkwam. En weet je, die neus was toch al krom dus die kunnen ze nu meteen super rechtzetten. Super toch??’ 
Hier zie je weer die positiviteit van Nathan. Iedere imbeciel kon zien dat er gericht op de neus werd ingehakt maar Nathan ziet er nog iets positiefs in. Geweldig!

Daarom heb ik alle uitspraken van Nathan Rutjes op een dvd gezet. Ik heb hiervoor zes dvd’s gebruikt en nog heb ik al zijn positieve uitspraken niet.
En nu kijk ik elke avond naar Nathan. Voor mij geen Luke Ikink’s , Humberto Tan’s en Wilfried Geeneens met hun ziekelijke viral-fetisjes meer. Hoe superlief die ook zijn.
Toen ik na negen uur kijken alle dvd’s gezien had, dacht ik: kom, ik ga het gewoon nog een keer bekijken.

Super!

Eén ding weet ik wel zeker: na Nathan Rutjes heeft Boeddha het nakijken…

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "VERGEET BOEDDHA. WELKOM NATHAN!"

14.12.20
Feedback:
Haha, grappig geschreven, Paco. Met plezier gelezen.
Ik kan het niet nalaten en moet toch even 'super' zeggen.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig