Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

458 Hits

Publicatie op:
Tuin

Soms mis ik wel een tuin. Niet altijd. Tijdens pandemie-crisissen, heb ik ondervonden.

Ik heb geen geld voor een tuin. Toch niet als ik in een bruisende stad als Tienen wil wonen. Tienen, tintelende stad. Tintelend Tienen. Daar woon ik. En daar ben ik fier op.

Mottige, mottige stad! Echt waar. Mottig! De voetpaden zijn hier scheef en bovendien slecht geklinkerd, om een of andere reden is het altijd grijs en vuil in Tienen en ik heb hier misschien TIEN mooie vrouwen mogen zien op TIEN jaar tijd! TIEN OP TIEN IN TIENEN.

Maar ik woon hier graag. Het is mijn thuis. Ik ben graag anoniem en ik heb de winkel vlakbij. Bovendien woont een kameraad niet zoveel verder, en lijkt Leuven nooit zo veraf als het eigenlijk wel is. Ik hoop gewoon dat ik hier niet sterf. Dat zou pas erg zijn.

Ik wil ofwel sterven in New York, als een aristocraat, of in Parijs, als een pauper. Of in Egypte als een farao.

Het maakt mij niet uit waar ik sterf. Zolang het maar in de handen van mijn geliefde is. Alleen ja, vind die maar eens, als pauper in Tienen. Niet simpel.

Soms mis ik wel een tuin.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tuin"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig