Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Tuin

| Jorre Vanbaelen

Soms mis ik wel een tuin. Niet altijd. Tijdens pandemie-crisissen, heb ik ondervonden.

Ik heb geen geld voor een tuin. Toch niet als ik in een bruisende stad als Tienen wil wonen. Tienen, tintelende stad. Tintelend Tienen. Daar woon ik. En daar ben ik fier op.

Mottige, mottige stad! Echt waar. Mottig! De voetpaden zijn hier scheef en bovendien slecht geklinkerd, om een of andere reden is het altijd grijs en vuil in Tienen en ik heb hier misschien TIEN mooie vrouwen mogen zien op TIEN jaar tijd! TIEN OP TIEN IN TIENEN.

Maar ik woon hier graag. Het is mijn thuis. Ik ben graag anoniem en ik heb de winkel vlakbij. Bovendien woont een kameraad niet zoveel verder, en lijkt Leuven nooit zo veraf als het eigenlijk wel is. Ik hoop gewoon dat ik hier niet sterf. Dat zou pas erg zijn.

Ik wil ofwel sterven in New York, als een aristocraat, of in Parijs, als een pauper. Of in Egypte als een farao.

Het maakt mij niet uit waar ik sterf. Zolang het maar in de handen van mijn geliefde is. Alleen ja, vind die maar eens, als pauper in Tienen. Niet simpel.

Soms mis ik wel een tuin.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 96

(De gemiddelde waardering is 2 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Heel Brabant bakt!

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Column.
In Brabant, in Den Bosch om precies te zijn, is er een bakker die voor carnaval de zogenaamde oetlul op de markt brengt. De ‘oet’ komt van ‘Oeteldonk’ de carnavaleske naam ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!