Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

317 Hits

Publicatie op:
Lekker bezig...
Als zzp'er in de sportindustrie zijn mijn werkzaamheden voorlopig opgeschort. Voorlopig mag ik mijzelf dus zien te vermaken. Leve de vrijheid van de zzp'er. Ja, meneer Wiebes, dat is het risico wat we genomen hebben, weet ik. Ik klaag ook niet. Hoor.

Helaas (?) ga ik nog steeds graag naar buiten. Het is namelijk zo fijn op straat. Iedereen groet en glimlacht terug, er heerst een soort berusting.Om niet in een gat ter grootte van een ravijn te belanden heb ik iets nodig. Namelijk structuur. Heb dat altijd een jeukwoord gevonden. Ben als puber, volkomen terecht, veelvuldig met het S woord om de oren geslagen. Wil je niet altijd te laat komen? Structuur! Wil je niet altijd je spullen kwijt zijn? Structuur? Wil je je dag efficiënt indelen? Structuur!

Goed, ik doe m'n best. Op Coronadag 1, vorige week maandag was dat, sta ik op om 6:30. Tja, wat wil je, vriendlief mag gewoon naar z'n werk. Als automonteur is thuis blijven of thuis werken nog niet aan de orde. Dus happen we tegen 7u samen gezellig een havermoutje weg. Vervolgens heb ik twee keuzes. Weer ff lekker terug in bed of in het holst van de ochtend een beetje gaperig om me heen koekeloeren. Je raadt het nooit. Ik kies voor de tweede optie. Sterker nog, ik trek al gapend mijn sportkleding aan en start een online bodypumpes je in! Halters had ik nog liggen, ooit aangeschaft voor het geval 'je weet maar nooit.' En dat is nu. Na deze inspanning beloon ik mezelf met een online yogalesje om nog meer 'in mijn lijf' te komen. Wat een weldaad. Tot zover dag 1.

Ik zal je vertellen, de start van mijn Coronaperiode beviel me zo goed dat ik sindsdien elke ochtend als een ware fitgirl begin met een uitgebreide workout. Nee, ik ben zo 'awkward' suf dat ik daar geen filmpjes van maak, dus bewijzen heb ik niet. Wees blij, want wat ik daarna ga doen bezorgt je vast de rillingen: Dan maak ik een smoothie. Ik hoor de jongere generatie al zuchten 'Duhhhh, smoothie is zoooo 2019...' Kan best wezen, groente en fruit zijn van alle tijden. Weet ik toevallig. Dus glijdt er vanaf nu elke ochtend een mix van pak 'm beet spinazie, courgette, banaan, blauwe bes, mango of appel door mijn keel. En dit is nog lang niet alles, want (nu ga je vast jeuk krijgen) 's middags na de lunch maak een wandeling, in een dunbevolkt gebied, dat wel hoor. Dan snuif ik de stilte op (niet krabben als je jeuk hebt..). Na het avondmaal neem ik een kopje jasmijnthee en om 22u kruip ik onder de wol (wat zei ik nou, niet krabben, je krijgt wondjes zo!).

Resumerend: ik blijf bij mezelf, sta in mijn kracht, denk out of the box en (nee, deze ga je niet trekken) 'ik omarm deze crisis.' Ik ben een wandelend cliché. En ik vind het oké.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lekker bezig..."