Blog
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Selectie op schrijver is mogelijk. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen
  • Start
  • Blogs
  • Tips tegen afleiding tijdens het schrijven.

Blogs

Tips tegen afleiding tijdens het schrijven.

Hallo allemaal, ik ben Lieke en ik ga een blog beginnen waar ik voornamelijk tips geef over schrijven. Mijn eerste stukje gaat over hoe je minder snel afgeleid raakt tijdens het schrijven. Ik ben niet zo goed in d en dt dus let daar niet te veel op.

Hoe raak je minder snel afgeleid tijdens het schrijven

Waar ik vroeger last van had was dat ik snel afgeleid raakte tijdens het schrijven, inmiddels heb ik daar minder last van. Helaas hebben veel mensen daar nog wel last van, daarom heb ik hier de ultieme oplossingen.

 

Leg je telefoon buiten handbereik/zicht.

Het is heel verleidelijk om even op je telefoon te kijken om social media o.i.d. te checken. Dit zorgt vaak voor veel afleiding, maar geloof me dat je echt niets mist als je even een uurtje niet met je telefoon bezig bent. Dus leg dat verslavende ding even aan de kant en zet je wifi uit. Werkt dit niet? geef hem dan aan iemand anders die je er aan herinnert dat je met het schrijven bezig bent.

Neem pauzes.

Een ander probleem kan zijn dat je niet te lang achterelkaar kan werken omdat je er dan niet met je hoofd bij bent. Last daarom pauzes in en zet een timer. Voor iedereen is dat een andere tijd. Persoonlijk vind ik het fijn om na elk half uurtje even iets anders te doen.

Zorg dat je andere taken eerst af hebt.

Als je nog veel moet doen zoals de was in de wasmachine doen, stofzuigen, je kamer op moet ruimen enzovoort dan denk je daar snel aan en ben je geneigd dat te gaan doen terwijl je er net zo lekker inzit. Doe daarom eerst die taken en ga daarna pas schrijven.

Zorg dat je in een rustige ruimte zit.

Heb je veel mensen om je heen? Ga dan in een rustige ruimte zitten, hier stoort niemand je en kun jij lekker je gang gaan.

Het zijn niet veel tips, maar ik hoop dat ik jullie toch geholpen heb.

Groetjes, Lieke

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 92
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Alle gepubliceerde inzendingen

Hoogste beoordeelding:

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster