Blogs

Blogs op Schrijverspunt
 • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Blogs
 • Tips tegen afleiding tijdens het schrijven.

Tips tegen afleiding tijdens het schrijven.

Hallo allemaal, ik ben Lieke en ik ga een blog beginnen waar ik voornamelijk tips geef over schrijven. Mijn eerste stukje gaat over hoe je minder snel afgeleid raakt tijdens het schrijven. Ik ben niet zo goed in d en dt dus let daar niet te veel op.

Hoe raak je minder snel afgeleid tijdens het schrijven

Waar ik vroeger last van had was dat ik snel afgeleid raakte tijdens het schrijven, inmiddels heb ik daar minder last van. Helaas hebben veel mensen daar nog wel last van, daarom heb ik hier de ultieme oplossingen.

 

Leg je telefoon buiten handbereik/zicht.

Het is heel verleidelijk om even op je telefoon te kijken om social media o.i.d. te checken. Dit zorgt vaak voor veel afleiding, maar geloof me dat je echt niets mist als je even een uurtje niet met je telefoon bezig bent. Dus leg dat verslavende ding even aan de kant en zet je wifi uit. Werkt dit niet? geef hem dan aan iemand anders die je er aan herinnert dat je met het schrijven bezig bent.

Neem pauzes.

Een ander probleem kan zijn dat je niet te lang achterelkaar kan werken omdat je er dan niet met je hoofd bij bent. Last daarom pauzes in en zet een timer. Voor iedereen is dat een andere tijd. Persoonlijk vind ik het fijn om na elk half uurtje even iets anders te doen.

Zorg dat je andere taken eerst af hebt.

Als je nog veel moet doen zoals de was in de wasmachine doen, stofzuigen, je kamer op moet ruimen enzovoort dan denk je daar snel aan en ben je geneigd dat te gaan doen terwijl je er net zo lekker inzit. Doe daarom eerst die taken en ga daarna pas schrijven.

Zorg dat je in een rustige ruimte zit.

Heb je veel mensen om je heen? Ga dan in een rustige ruimte zitten, hier stoort niemand je en kun jij lekker je gang gaan.

Het zijn niet veel tips, maar ik hoop dat ik jullie toch geholpen heb.

Groetjes, Lieke

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 194
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten