Blogs

Blogs op Schrijverspunt
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. We nodigen je dan ook graag uit om jouw blog in te sturen. Voor leden is dat gratis. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen.
Waardeer je een blog? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Tijd voor pensioen

Nu heb je al zoveel jaar gewerkt, zo’n dikke 40 jaar, en dan denk je eindelijk eens van je pensioen te kunnen gaan genieten, maar ook hier weer een addertje onder het gras; wel, zeg maar een flinke adder onder de grasmat van een doorsnee voetbalstadion.

Natuurlijk als je jong bent, dan denk je daar niet aan, althans ik heb er niet aan gedacht, en verander je nog wel eens van baan. Ik heb in die tijd altijd het gevoel gehad dat ik na 5 jaar iets anders moest gaan doen: of ik was uitgekeken op het werk of men was uitgekeken op mij en dat laatste gebeurde vaker dan het eerste.

Dus mijn eerste baan duurde 5 jaar en toen vielen er woorden omdat ik de regels volgde (die niet helemaal legaal waren), mijn tweede baan duurde vijf jaar, maar was een project dat dus niet werd verlengd - men vond mij eigenwijs - en zo ging het maar door in mijn werkzame leven.

 

Maar al die werkgevers bleken dus niet bij hetzelfde pensioenfonds te zitten en daar kom je dus pas achter op het moment dat het gaat dringen: net voor je pensioen en dan worden er overzichten gemaakt en nog eens gemaakt … en dan blijkt dat het niet helemaal is gelopen zoals je gedacht had dat het zou lopen. Eén pensioenfonds had al meer dan een jaar geleden aangegeven dat men gegevens nodig had, waar ik dus nog helemaal niet mee bezig was, sterker nog: ik dacht er niet eens aan om met pensioen te gaan, laat staan aan het woord PENSIOEN.
En wat blijkt, men wilde later niet meewerken aan mijn voorstellen - van hun kant bekeken, was ik te laat met de mogelijkheid om alles over te zetten naar mijn huidige pensioenfonds. En wat hebben die pipo’s gedaan? Ze hebben met mijn geld een pensioenpolis gekocht, die - en nu wordt het nog spannender - al sinds vorig jaar december op uit betalen staat.  Met andere woorden: ik krijg nu al geld voor mijn pensioen, terwijl ik nogal volop aan het werk ben. Ze hebben daar zelfs een kreet voor verzonnen: pre-pensioen.

 

Ik moet of mag nog wat jaren werken, maar ben toch maar bezig om alles netjes achter elkaar gezet te krijgen en nu zit er hier en daar toch nog een zwart gat, een pensioenbreuk, zelfs een tijd waarvan nog niets bekend is. Pensioenfonds is aangeschreven, maar die is geloof ik geëmigreerd of staat al weken ergens in een file of heeft de factuur van het internet niet betaald, maar antwoorden, hó maar !

 

Dus als u over de 50 jaar heen bent gekomen, dan is mijn advies: ga de papieren alvast bij elkaar zoeken, want anders kunt u voor verrassingen te komen staan. In ieder geval sterkte.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 214
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster