Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 274
  • Home
  • Blogs
  • Stukjes Peloponnesos vervolg deel 2

Stukjes Peloponnesos vervolg deel 2

Zaterdag 12 oktober (vervolg)

Gisteravond nog heerlijk gegeten in Nafplio. Gekozen voor een traditioneel restaurantje . typisch voor de streek. Verse octopus , prachtige volle rode wijn en een selectie van voorgerechten met namen welke ik niet heb opgeslagen. Maar waarvan de lekkere smaak beklijft. Super vriendelijke bediening door een heer op leeftijd . Hij zag mij met grote tevredenheid mijn sigaar roken en merkte op ( in het Engels dan wel ) “ aha sir , monte christo of Cohiba zeker ? Nee Sir , Otten , Wum Otten , Heer Otten is in de Nederlanden een autoriteit binnen het gilde der sigarensmokers. Hij is van een statuur dat hij zijn eigen merk Corona’s heeft . De man wierp jaloerse blikken wijl ik de dampen uitblies. Sir , vroeg ,ik terwijl ik eenzelfde sigaar uit mijn koker nam , for you! Oooh that’s to kind of you , en nam de sigaar in zijn hand , en trok deze onder zijn geur orgaan door, aah perfect sir. Na getafeld te hebben ging ik de kleine taverne binnen om de rekening te betalen . De kleine man stond voor me en zei “ sir de  ouzo en de 2e halve liter wijn krijgen jullie van mij , ik ben zo blij met de sigaar , ik bewaar hem voor een speciale gelegenheid. Ik legde mijn hand op zijn schouder en zei “ elke dag is een speciale gelegenheid, je weet nooit of morgen nog komt “ , hij keek me veelzeggend aan , knikte en sprak “ I know what you mean “ , schudde mijn hand en in zijn ogen las ik dat het leven niet altijd vriendelijk tegen hem was geweest . Tevreden en voldaan liepen we terug naar ons kleine hotelletje en gaven ons over aan de Griekse God van de slaap . 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Han Penders
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 247
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Stukjes Peloponnesos vervolg deel 2"

Geschreven door Han Penders . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!