Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

399 Hits

Publicatie op:
Stukje Peloponnesos deel 7

Donderdag 17 oktober 

Gisteravond in Pylos gegeten met uitzicht op het kleine haventje . Heerlijke mix van vis , garnalen en octopus , karafje retsina ter begeleiding en Moussaka met een fijne witte huiswijn. Leuk terras , fijne bediening en toplocatie . Naast ons een tafel bezet door 4 Duitse mannen ( zo rond de 60) met gelet op het drankgebruik en de aanvoer ervan , meer dorst dan honger . De dunste van de vier ( normaal zou ik hem niet als dun betitelen ) , was de enige op het hele terras met jas , en dan geen zomers blazertje , maar een gewatteerde parka . Onbegrijpelijk met een avond temperatuur van 24 graden. Maar de drie disgenoten wekte niet de indruk dat hij afweek van zijn omgeving . 

De kleinste van de twee ( de enige bierconsument van het kwartet ) stak een heel ( niet te negeren ) verhaal af over zijn reeds bestelde , maar nog niet ontvangen nieuwe Porsche.

In zijn enthousiaste retoriek refereerde hij aan ongeveer alle opties welke hij op de dag van bestelling had aangevinkt ( voor zover die er nog waren ) . Ik dacht “ begin dan over iets anders “ , maar de tafelmaat met het westernhemd was de katalysator voor nieuwe tekst aangaande “ das auto”. 

Voldaan het bedje opgezocht en om 00.00 uur mijn liefste gefeliciteerd met haar verjaardag. 

De deuren van het balkon wijd open en vanaf het bed zagen we de zachte gloed van de lantaarns langs de pier met daaraan 

vast de lichtdobberende scheepjes van de vissers . Helemaal op het eind lag een groot jacht van 3 verdiepingen , bijna horizonvervuiling te noemen in dit mooie plaatje . Het zou prima passen bij de man wiens auto onderweg is . 

Compleet ontbijtje genomen , tassen vast in het autootje gelegd , en lopend op naar het kasteel 

van Pilos . Een staaltje vakwerk uit 1573 van de Turkse bezetters . Imposant en nog in goede staat . Leuke musea erbij met vondsten uit gezonken schepen in dit gebied. 

Hier vond de belangrijke “ zeeslag bij Navarino “ plaats op 20 oktober 1827 , welke cruciaal zou zijn voor de onafhankelijkheid van de Grieken . 

Op het pleintje bij de zee staat een standbeeld gewijd aan de drie Admiraals welke de geallieerde vloot aanvoerde die de overwinning voor het vrije Griekenland binnenhaalde . De Nederlander Lodewijk van Heiden was een van de 3 zeehelden. In heel Griekenland wordt met respect gesproken over “ de drie Admiraals “. 

In de al vroege ochtend warmte rijden we de richting op van de watervallen van Polyminio bij Kazamara. 

Onderweegs nog een tussenstop gemaakt om het geroemde strand van  Voidokilia te bezoeken, blijkens de ongewende drukte , geliefd bij de lokale populatie ( volkomen logisch ) . 

Een stevige wandeling over een met grote keien bedekt pad leidde naar de waterval . Hier heb je het gevoel alsof je zomaar in het regenwoud beland bent . Kraakhelder water gevuld met kleine visjes , waarin het water van metershoog spetterend neervalt . 

Recht staande op die grote steen zou je de beste foto kunnen maken . 

Juist op die steen zat een echtpaar te lunchen . 

De man , tomatensnijdend herkende onze behoefte om vanuit dat perspectief de waterpartij “ vast te leggen “ , en pakte zijn vrouw bij haar schouder , waarop ze onverwacht lenig naar achter bogen. 

Dank uitbeeldend togen we terug naar boven . 

Uitdagend parcours, maar de beloning is zeer de moeite waard. 

Via een fijne goedlopende weg aangekomen in Zacharo . Toevallig ( als dat al bestaat ) kwam precies toen we stopte voor hotel Rex ( mijn Latijns is niet zo goed , maar het klinkt veelbelovend) , stapte de eigenaresse uit de voordeur . 

Vriendelijk lachend zei ze “ you here? “ en nog een aantal lokale zinnen die me noopte tot uitstappen . Als een volleerd pantomime speler , 

ondersteunt met Limburgs dialect ( bij emotie en onzekerheid is bewezen dat de moerstaal dan de basis wordt ) , onze bedoeling om de nacht bij haar door te brengen weten uit te leggen . Yes, yes nai nai , zei ze doorlopend terwijl ze steeds haar rechterwenkbrauw ( epileren was wellicht een idee , temeer daar je bij het omhoogtrekken 

Kon zien dat ze prachtige lachende ogen had ) omhoog trok . Omdat het hotel slechts over een 2 persoons lift beschikt , ging het vrouwtje snel de hoek om via het trappenhuis . Ik kreeg niet de kans om de rollen om te draaien . Boven deed ze de deuren open van 2 kamers . Als een verkeersregelaar wees ze naar beider entrees . Oh we kunnen kiezen , dan de linker met het terras aan het dorpsplein . Mooi verzorgde kamer . Erg ruim en van alle gemakken voorzien . Prima plek om te verblijven . Nu verzorgen en ter tafel bij de taverne met het lichtblauwe hekje . Aangezien we overal heerlijk hebben gegeten , steken we straks met vertrouwen de weg over ...


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stukje Peloponnesos deel 7"