Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

383 Hits

Publicatie op:
Stukjes Peloponnesos deel 4

Maandag 14 oktober 

Vanmorgen gewekt door het starten van het tweetakt- motortje van een oud vissersbootje . Hoestend en proestend kwam het oude beestje op gang .  De “ de kapitein “ van de sloep voldeed volledig aan de beschrijving van “ hoe ziet een Griekse visser eruit “ .  Rustig , met vaardige hand loodste hij zijn bootje de haven 

Uit . Wellicht precies zoals zijn vader en opa dit deden , en waarschijnlijk met het zelfde bootje . Zo eenvoudig , zo gemoedelijk leven met de zee. Nooit weet hebbend van burn-out klachten of een muisarm.  Niks geen pulsvissen  , maar respect hebbend voor de zee en haar dieren zoveel vangen als nodig is om eenvoudig te leven. 

Tijd voor het ontbijtje maande Wendy , terwijl ik nog genoot van the old man and the sea leunend over de gietijzeren balustrade van het balkon. 

Heerlijk ontbijt , fantastische espresso “ sir a double one ? Yes why not !” 

Op naar Areópoli , een uitdagende maar onuitlegbare mooie route . Onderweg nog bij een klein barretje gestopt voor een kopje koffie en thee. Het oude vrouwtje kwam met kleine doch kwieke pasjes onze kant op . Ze sprak ons toe onverstaanbaar maar non-verbaal een en al vriendelijkheid uitstralend .  Haar gezicht was getekend door de tijd en haar knokige handen speelden met haar schort . Het schort verried dat er iets op het menu stond met tomatensaus ( of een rode variant hierop ) . Hulpeloos keek het vrouwtje opzij naar een ( vaste ) gast in camouflagepak. Hij had er zichtbaar werk van gemaakt om zijn snor zo te draaien dat de punten als angels naar boven wezen . De man vertolkte onze drankwensen omdat hij naar het bleek enige kennis had van de Engelse taal . Ik moet zeggen dat ik in mijn bestaan nooit eerder een kop koffie van dit kaliber had gedronken . Ik zei tegen Wendy “ schat er zijn grenzen “ ! Echter de blik van het lieve vrouwtje met haar incomplete lach zette me aan tot consumptie . Goedkeurend knikte ze onze kant op .

Het flesje water in de auto was nog nooit zover weg ...

Areópoli stond op het verweerde naambordje, wat een mooie plek . Zo authentiek en zo gastvrij. Bijzonder dorpje zo hoog in niemandsland. Gelet op het karakter van het restaurantje vroegen we niet om de kaart , die er zeker ook niet was . De jonge bediende sprak prima Engels en koketteerde er ook mee . Hem verzocht om ons te verassen . Supermals varkensvlees vaarbij je geen tanden nodig had ( het vrouwtje van de koffie zou er mee uit de voeten kunnen ) , en heerlijk Griekse pasta met worst . Wijntje van het huis erbij , hemels getafeld. Prijs-kwaliteitverhouding abnormaal scheef ! 

Tocht voortgezet naar Kardamili via een serie pittoreske bergdorpjes die als kralen aan een ketting aaneengeregen zomaar op ons pad kwamen . In Kardamili ingecheckt bij het knusse hotelletje. Moeder deed open , geen woord Engels en meteen grijpend naar haar I phone ( dat dan weer wel ) , dochter gebeld en naar enkele ongemakkelijke minuten kwam de dochter op het toneel. Een creatieve dame ( blijkens de zelfgemaakte sieraden welke uitgestald lagen in vitrines bij de receptie, en waarnaar moeder al naar verwezen had tijdens het stille wachten wijzend op haar handen , doelend op “ handwerk “. Kamer die prima was opgezocht , en opgemaakt voor de zonsondergang die hier schijnbaar uitzonderlijk is . Zelfs de Spartanen die niet te boek stonden als zijnde romantici, kwamen hier om de zon te zien ondergaan .  Lopend naar de zee keek ik nog even om , moeder zat achter het raam en zwaaide . Waarschijnlijk denkend aan de tijd dat ze de zelfde kant op ging met haar geliefde ....


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stukjes Peloponnesos deel 4"