Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

381 Hits

Publicatie op:
Stukjes Peloponnesos deel 3

Zondag 13 oktober 

Vanmorgen ontwaakt in het onvolprezen Monemvasia. Na een verkwikkende douche naar het marktplein getogen waar de uitspanning gelegen is voor het ontbijt . Blij verrast door het uitgebreide assortiment aan smaken . De uitbaatster had er een waar festijn van gemaakt . Overdaad en smaakvol zijn de termen welke recht doen aan zoveel lekkernijen. Nog geanimeerd gesproken met de cheffin over onze rondreis en ambitie om de highlights van de Peloponnesos te verkennen. Ze gaf ons een landkaart en maakte er met een stift een ware cryptogram van met namen in het Griekse alfabet. Beleeft knikten we “ oh ok yes “ , elk antwoord van haar riep een vraag op . Het voelde als minachting om gelet op haar enthousiasme om verduidelijking te vragen . Where are you from , sprak ze enigszins verlegen . Ter verduidelijking de link gemaakt met André Rieu . Wellicht obligaat opperde ze om in de nabije toekomst Maastricht met een bezoek te vereren .  In de deuropening haar nog toegezegd dat we de loftrompet zullen  afsteken op het internet over het gebodene. You are beautiful people riep ze ons na , terwijl de wieltjes van het koffer roffelde over het ruwe paadje naar de poort van de Stad . Autootje in , muziekje op , ditmaal een zender ( ook de enige op deze golflengte) met klanken van volgens mij een orthodoxe kerkdienst , richting het eilandje Elafonisos.

Op de veerboot bovendeks gewenteld in de heerlijk morgenzon. Wat een leuke plek om te zijn . Gewoon Caraïbische stranden met wit zand , en een helder blauwe zee. Het had er schijn van dat Poseidon speciaal voor ons het licht had aangelaten . Onderweegs nog een schildpad geholpen met de oversteek van het pad tussen de olijfgaard en de sinaasappelbomen. Na een hapje en een karafje locale wijn toeterde de Ferry met de vraag of we mee wilden gaan . Vanaf de haven op weg naar Neapoli waar naar verluid een restaurantjes is waar de kok kan toveren met Octopus . Gelet op onze queeste om de lekkerste Octopus te eten een must do . De serveerder beval een combinatie aan van gegrilde octopus met Ouzo . Gelet op het tijdstip en het feit dat we nog een weg te gaan hadden , deze optie versmaad. De octopus was ( zonder lyrisch te worden ) voortreffelijk. Hij oogde zoals hij smaakte , zoo lekker. Van Neapoli de tocht aanvaard naar Gytheio, een vissersdorpje dat zomaar gelegen is tegen een berg en met de voeten in de zee staat . Draaiend naar links voor het lokale winkeltje met streekproducten zagen we de lange draden gespannen tussen de lampen welke het haventje van Gytheio in de avond opfleuren met hun schijnsel . Deze hingen vol met octopustentakels alsof het de was betrof . Intrek genomen in ons hotelletje voor de nacht . Ook hier bijzonder vriendelijke ontvangst. Ze zijn hier nog oprecht verguld met de gast. Fijne douche, ( te) groot bed , en uitzicht op de haven . Van Gogh zou hier vast een doek aan wijden . Even kwartier gemaakt en de wijn van de streek eer aan gedaan . Tafel besproken voor de avond . Klein lichtblauw tafeltje , geblokt kleedje en houten stoeltjes . Misschien niet het meest comfortabel, maar andere meubelvarianten zouden vloeken met deze omgeving  Met uitzicht op de bungelende armen van de octopussen een perfecte opmaat voor weer een heerlijke avond Peloponnesos. Hoe meer we proeven van de omgeving ,hoe beter we begrijpen dat de Griekse goden hier kantoor hielden !  


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stukjes Peloponnesos deel 3"