Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 250

Stukjes Peloponnesos deel 1

Vrijdag 11 oktober

Vanmorgen werkelijk als een ( Griekse) vorst ontbeten. Daarna eerst ingecheckt bij ons nieuwe onderkomen voor de komende nacht. De 2e nacht in Nauplion. Wat een leuk en authentiek stadje . Een groot fort waakt sinds de oudheid over het plaatsje .  Prachtig gelegen aan het water met overal gezellige tavernes en restaurantjes achteloos verstopt in de knusse steegjes.  Verse vis die je kunt uitkiezen waarna de kok er zijn culinaire aspiraties op botviert. De geuren van vis en vlees bedwingen elkaar . Echt Grieks eten begeleid met een karaf huiswijn uit de streek , 25 graden tja het leven kan zo vriendelijk zijn.

In de luie late morgen naar Epidaurus gegaan . Epidaurus bekend om zijn prachtige theater. Een theater uit 400 v c.  Dit theater is uniek om de bijzondere acoustic. Ondanks de grootte hoor je als er beneden in het middelpunt een muntje valt dit door het hele theater . Uiteraard wordt er door enthousiaste toeristen geschreeuwd om de klank te testen . Bijzondere plek om te ervaren hoe ingenieus de architectuur toen al dacht . Terug in Nauplion  de roep van spijs en wijn beantwoord en gelaafd aan wat er te tafel kwam . Voorts een stevige wandeling gemaakt langs de kuststrook en genoten van de vergezichten . Restaurantje voor strakjes is geboekt . Nu even in de  relax modus in ons  hotelletje voor vannacht. Leuke typisch Griekse kamer , airco mooie badkamer en een riant bedje. Voor nu , douchen en opgaan in de Griekse sferen . Üdo Jurgens roemde reeds de wijn . Hij had gelijk .......

Dit artikel delen?
Auteur: ©Han Penders
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 233
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Stukjes Peloponnesos deel 1"

Geschreven door Han Penders . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    60%
  • Passend in deze rubriek:
    60%
Show more
0 van de 0 respondenten vond deze review nuttig

Ook jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Herinneringen aan moeder
| Dave Koresh | Kort verhaal