Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

381 Hits

Publicatie op:
Stukjes Peloponnesos deel 1

Vrijdag 11 oktober

Vanmorgen werkelijk als een ( Griekse) vorst ontbeten. Daarna eerst ingecheckt bij ons nieuwe onderkomen voor de komende nacht. De 2e nacht in Nauplion. Wat een leuk en authentiek stadje . Een groot fort waakt sinds de oudheid over het plaatsje .  Prachtig gelegen aan het water met overal gezellige tavernes en restaurantjes achteloos verstopt in de knusse steegjes.  Verse vis die je kunt uitkiezen waarna de kok er zijn culinaire aspiraties op botviert. De geuren van vis en vlees bedwingen elkaar . Echt Grieks eten begeleid met een karaf huiswijn uit de streek , 25 graden tja het leven kan zo vriendelijk zijn.

In de luie late morgen naar Epidaurus gegaan . Epidaurus bekend om zijn prachtige theater. Een theater uit 400 v c.  Dit theater is uniek om de bijzondere acoustic. Ondanks de grootte hoor je als er beneden in het middelpunt een muntje valt dit door het hele theater . Uiteraard wordt er door enthousiaste toeristen geschreeuwd om de klank te testen . Bijzondere plek om te ervaren hoe ingenieus de architectuur toen al dacht . Terug in Nauplion  de roep van spijs en wijn beantwoord en gelaafd aan wat er te tafel kwam . Voorts een stevige wandeling gemaakt langs de kuststrook en genoten van de vergezichten . Restaurantje voor strakjes is geboekt . Nu even in de  relax modus in ons  hotelletje voor vannacht. Leuke typisch Griekse kamer , airco mooie badkamer en een riant bedje. Voor nu , douchen en opgaan in de Griekse sferen . Üdo Jurgens roemde reeds de wijn . Hij had gelijk .......


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stukjes Peloponnesos deel 1"

13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig