Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 226
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Stukjes Peloponnesos deel 1

| Han Penders

Vrijdag 11 oktober

Vanmorgen werkelijk als een ( Griekse) vorst ontbeten. Daarna eerst ingecheckt bij ons nieuwe onderkomen voor de komende nacht. De 2e nacht in Nauplion. Wat een leuk en authentiek stadje . Een groot fort waakt sinds de oudheid over het plaatsje .  Prachtig gelegen aan het water met overal gezellige tavernes en restaurantjes achteloos verstopt in de knusse steegjes.  Verse vis die je kunt uitkiezen waarna de kok er zijn culinaire aspiraties op botviert. De geuren van vis en vlees bedwingen elkaar . Echt Grieks eten begeleid met een karaf huiswijn uit de streek , 25 graden tja het leven kan zo vriendelijk zijn.

In de luie late morgen naar Epidaurus gegaan . Epidaurus bekend om zijn prachtige theater. Een theater uit 400 v c.  Dit theater is uniek om de bijzondere acoustic. Ondanks de grootte hoor je als er beneden in het middelpunt een muntje valt dit door het hele theater . Uiteraard wordt er door enthousiaste toeristen geschreeuwd om de klank te testen . Bijzondere plek om te ervaren hoe ingenieus de architectuur toen al dacht . Terug in Nauplion  de roep van spijs en wijn beantwoord en gelaafd aan wat er te tafel kwam . Voorts een stevige wandeling gemaakt langs de kuststrook en genoten van de vergezichten . Restaurantje voor strakjes is geboekt . Nu even in de  relax modus in ons  hotelletje voor vannacht. Leuke typisch Griekse kamer , airco mooie badkamer en een riant bedje. Voor nu , douchen en opgaan in de Griekse sferen . Üdo Jurgens roemde reeds de wijn . Hij had gelijk .......

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 141

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Onze plek opeisen

Geschreven door Michiel Boland. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
We noemen het nacht. Hij ziet miljoenen in bed liggen. We verstaan wat hij zegt. Overdag zijn we kippen in een hok. Maar als we slapen, voeden we de Bron. Het is bijna tijd...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Writhersblock

28, feb, 2020 Iris Gryp

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!