• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  231 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Slankie #hondenleven

Publicatie: 16 december 2020
Ik hark vandaag de bladeren bijeen in de brandgang en de achter- en voortuin. Sam vindt dit een fascinerende bezigheid, dus voorziet hij mij van gezelschap. In de brandgang gaat hij op de stapel bladeren liggen. Als een ware sfinx kijkt hij vanaf de berg bladeren recht vooruit. In de achtertuin staart hij de bladeren bij elkaar, in een ‘frozen position’, vanaf het terras. In de voortuin rent hij dwars door de net bij elkaar geharkte bladeren, omdat hij de kat van de buren voorbij ziet marcheren. Als ik roep dat hij onmiddellijk hier moet komen, gaat hij op de mat bij de voordeur zitten en nuffig naar me kijken.
Wanneer de bladeren opgeveegd zijn, begint het te miezeren. Toch gaan we naar het Stadspark. Sam heeft maar matig zin, ondanks dat ik deze keer het kinky kapje thuis laat. Hij voelt zich er zo ellendig bij en verzint allerlei manieren om zijn snoet te ontworstelen. Bovendien lijkt hij met korfje nog een grotere focus te hebben op alles dat eetbaar is, dan als hij het gevaarte niet om heeft.
 
Ik vind Sam er momenteel niet heel gezond uit zien. Hij is erg mager, maar zijn vacht glanst wel. Onder het wandelen komen we verschillende mensen tegen die mij aanspreken. ‘Ach wat een leuk hondje, zo slank, is het nog een pup?’ Mijn reactie is over het algemeen dat Sam geen pup is en dat hij mazzel heeft met zijn genen. Bij de vierde persoon die mij aanspreekt met leuk, slank, pup, vertel ik dat hij IBD* heeft.
Tot mijn verbazing zegt de bazin van de Afghaanse windhond dat haar Slankie dezelfde ziekte heeft. Ik vraag of Slankie ook echt Slankie heet, dit blijkt godzijdank niet het geval. De hond kijkt me zielig aan, hij snauwt naar Sam en heeft ook zo’n fijn hip jasje om hem warm te houden. Sam staat een beetje verpieterd naast mij. Normaal, als ik met iemand praat, gaat hij overal snuffelen. Nu staart hij net zo lang naar mij op, tot ik doorloop. Ik merk dat ik nog steeds moet wennen aan het ‘nieuwe normaal’, nu Sam zich op en af goed voelt.
 
Terwijl ik wat foto’s van de herfst maak. Heeft Sam zich verheugd op de herten. Helaas zijn de herten weg. Je zou bijna verzinnen dat hij enigszins teleurgesteld kijkt. Hij heeft geluk, er huppelt een tam konijn voorbij. Sam zet de sprint in. Heel even zie ik het ‘oude normaal’, maar wel met een Slankie die inmiddels als tochtstrip kan fungeren.
 
#hondenleven
 
* Inflammatory Bowel Disease
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
RATING
STEMMEN
HITS

251

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

De oude waarderingsmogelijkheid is onderaan deze pagina nog te vinden, maar zal waarschijnlijk in de toekomst verdwijnen. Oude waarderingen en commentaren blijven behouden!

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
17.12.20
Feedback:
Leuk verhaal. Wat ik jammer vind is dat in de eerste alinea het woord 'bladeren erg veel voorkomt. Probeer af te wisselen met synoniemen.
Show more
 • Mariça van de Weerd 17.12.20
  Dank Annemarie! Meestal let ik daar op en in dit geval niet. Nu je het zegt en ik lees het over, valt het op en is het woord bladeren inderdaad in overvloed aanwezig. Dit maakt het minder mooi, vind ik. Is iets om voor volgende keren goed op te blijven letten.