Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Selfish love

Publicatie: 14 december 2020
‘Some people don’t love you. They don’t even care about you. They just want to stay connected to you. They love the benefits. They love the attention you give them because it makes them feel good about themselves.’
 
Ik las dit stukje over ‘selfish love’ en ik betrapte mezelf erop dat ik vond dat het over mij ging. Tot vandaag dacht ik dat ik wel eens verliefd was geweest. Ik heb écht vlinders gevoeld, ik ben ontzettend verdrietig geweest toen het niet bleek te werken. Maar waarom? Was dat echt omdat ik die persoon zo fantastisch vond? Of vond ik het idee om met deze persoon te zijn fantastisch? Moest ik huilen omdat specifiek híj niet meer in mijn leven was, of omdat ik niet meer de aandacht en bevestiging kreeg waar ik wanhopig naar opzoek was? Ben ik echt verliefd geweest op iemand of was ik misschien verliefd op het verliefd zijn? Is dit dan het antwoord op de vraag waarom ik altijd val op mannen waarvan ik van te voren weet dat ze niet verliefd op mij worden? Was ik bang voor de exclusiviteit omdat ik diep in mijn hart wist dat zij niet gemaakt waren voor mij, net zoals zij vanaf dag 1 wisten dat ik niet gemaakt was voor hen?
Zoveel vragen. Ik heb er meer over op gezocht op internet, maar alle verhalen gaan over de ander, het slachtoffer, en niet over de ‘selfish lover’ itself. Dus dat betekent dat ik de ‘slechte’ ben? Ik heb altijd gedacht dat ik het slachtoffer was in al mijn liefdesrelaties (voor zover je dat zo kan noemen), maar internet zegt dat ik de schuldige ben. Ben ik dat dan voor hen of voor mezelf? Ik denk niet dat ik ooit iemand echt pijn heb gedaan omdat ik niet 100% van hem kon houden. Ik denk eigenlijk dat ze misschien dachten dat ik wel écht van ze hield. Ik heb niemand pijn gedaan door weg te gaan als ik niet meer kreeg wat ik wilde. Ik ging juist harder trekken, steviger vasthouden. Maar misschien deed ik dat inderdaad niet omdat ik zo vreselijk veel van deze persoon hield. Misschien deed ik dit omdat ik zo ontzettend hard bevestiging nodig had van iemand waar ik tegenop keek. Ik wilde zó graag die liefde voelen die ik overal om me heen zag.
 
Terwijl ik dit schrijf voelt het alsof ik het verdriet bagatelliseer dat ik gevoeld heb. Meerdere keren. Ik voel het zelfs nu, en het doet pijn. Het doet oprecht pijn. Maar dat je die bevestiging en affirmatie dus blijkbaar nodig hebt van iemand anders, en niet uit jezelf kan halen, ís ook pijnlijk. En het gaat heel vaak over mannen die me even lieten vliegen, die me even lieten voelen het is om te leven. Om écht te leven. Die naar me luisterden, me lieten lachen, me inspireerden en me groter lieten voelen. Het voelt alsof ik ze nodig heb, dus ik mis ze, maar dat blijkt dus precies het probleem. Misschien kan ik pas van iemand houden als ik mezelf kan laten voelen dat ik leef. Misschien is dat wat ze bedoelen met ‘het moet een toevoeging zijn, en geen opvulling’.
 
In 2021 ga ik me richten op mezelf. Ik wil niemand nodig hebben om me goed te voelen. Ik wil niks meer beginnen met iemand terwijl ik weet dat het geen toekomst heeft. Ik wil niet meer trekken aan situaties en mensen, ik wil ze vrij laten. Ik wil mezelf vrij laten.
WAARDERING
HITS
320
AANGEPAST: 14-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Heel knap verwoord Lutie! Maar probeer alsjeblieft niet om alleen alles op te lossen, daar is geen enkel mens voor gemaakt. We hebben elkaar nodig. Maar het is natuurlijk wel heel goed om na te denken over wie je zelf bent, los van het commentaar van anderen. En over wat jij een ander kunt geven zonder iets terug te verwachten.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Pijnlijk en herkenbaar! Treffend geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig