Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Column
Inzendingen: 340
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Minute Made
© Eggerik Dockx op .
Aantal hits: 234

Bedrijven die meer dan een eeuw bestaan, die gaan we in de toekomst niet meer vinden. En maar goed ook, zolang kunnen wegen op de betreffende markten is ongezond. Bedrijven gaan steeds sneller komen en gaan. Behoud is onmogelijk. Maar wat wordt dan de gemiddelde doorlooptijd van een bedrijf in de toekomst? 

Dan moeten we even stil staan bij het enerzijds inzetten van Artificiële Intelligentie en anderzijds het implementeren van globale transparantie. Beide gaan een onwezenlijk effect hebben op alle bedrijfsactiviteiten en al de daarbij betrokken systemen.

Door het massaal inzetten van AI en robotisering kunnen we als mensheid eindelijk gaan staan op de enige correcte plek van het economisch process. Namelijk de vruchten plukken. De economie staat den dienste van de mens. Met dat doel voor ogen kunnen we factor arbeid  gaan marginaliseren. Enkel het aanduiden van de volgende maatschappelijke en/of individuele doelen dient nog door de mens te gebeuren. Het verwezenlijken ervan wordt volledig overgeheveld naar de technologie.

Globale transparantie zorgt dat alle kennis en kunde instant worden gedeeld over de gehele planeet. Onmiddellijk implementeerbaar voor alle systemen. Dat heeft tot gevolg dat waneer er een  bedrijf een nieuw idee lanceert, dit idee ogenblikkelijk door een ander bedrijf kan verbeterd worden. Ook zal alles en iedereen enkel gebruik maken van de actueelste en beste processen. Dus heeft de voorgaande versie van een verbeterd proces geen reden van bestaan meer. 

Daar het voor ons onmogelijk is te vatten, aan welke snelheid de wisselwerking tussen technologie en transparantie gaat kunnen gebeuren, hou ik het antwoord op de vraag, vandaag, op 1 minuut.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Minute Made"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Blog.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart