• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  231 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Schrijverscollectief

Publicatie: 16 september 2021
Op een regenachtige middag in de zomer van 2021 vroeg ik me af hoeveel namen ik kon samenstellen uit de letters van mijn eigen naam: Ewald Hagedorn. Anagrammen dus. Na twee uurtjes puzzelen kwam ik tot veertien in totaal.
Veel namen deden erg on-Nederlands aan, dus ik verzon er nationaliteiten bij. Niet alleen nationaliteiten, ook identiteiten en daarmee was het interculturele AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM een feit. Ikzelf vormde het vijftiende lid. De veertien ‘schrijvers’ hadden gemeenschappelijk dat ze al heel lang in Nederland woonden, de taal perfect beheersten en een passie voor schrijven hadden.

Op de website 120 woorden, waar ik ruim vijf jaar een account heb gehad en 946 stukjes heb geschreven, zou ik in de komende maanden de individuele leden beurtelings een autobiofictief stukje laten verzorgen, waarin ze beschreven hoe en wanneer ze in Nederland waren gekomen en hoe hun leven eruitzag.
Een account is op 120w niet per se nodig, ook gastschrijvers kunnen zo hun stukjes indienen.
In een vijftiende en afsluitend stukje zou ik ten slotte – onder eigen naam – de leden gezamenlijk voorstellen en zo de grap onthullen.

Lang heeft de grap echter niet geduurd, een halve dag om precies te zijn. Al bij de derde en vierde reactie op mijn eerste inzending bleek men mij te doorzien. Het moge duidelijk zijn: het AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM is geen lang leven beschoren. Even overwoog ik nog de grap hier op Schrijverspunt voort te zetten - dan had ik veertien verschillende accounts moeten aanmaken - maar het risico de grap nogmaals de mist in te zien gaan, weerhield me daarvan. Wel stel ik alle schrijvers met plezier aan u voor.

Olew Grad Häden (Noorwegen)
Arna Ghodeweld (Denemarken)
Gowan Edelhard (Duitsland)
Gehard de Walon (Frankrijk)
Warneald Doegh (Ierland)
Hero den Waldag (België)
Wahed Eldrogan (Turkije)
Weldana Droghe (Curaçao)
Dharna Doelweg (Suriname)
Delanah Dorweg (Suriname)
Wanda Hogerdel (Suriname)
Rodwanah Degel (Zuid-Afrika)
Rowelda Hengda (Zuid-Afrika)
Waldo Denhager (Nederland)
Ewald Hagedorn (Nederland)
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
RATING

5

STEMMEN

2

HITS

140

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

De oude waarderingsmogelijkheid is onderaan deze pagina nog te vinden, maar zal waarschijnlijk in de toekomst verdwijnen. Oude waarderingen en commentaren blijven behouden!

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
03.10.21
Feedback:
Leuk tijdverdrijf levert leuk stukje op!
Show more