SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Schrijverscollectief

Publicatie: 16.09.2021 | Ewald Hagedorn
Op een regenachtige middag in de zomer van 2021 vroeg ik me af hoeveel namen ik kon samenstellen uit de letters van mijn eigen naam: Ewald Hagedorn. Anagrammen dus. Na twee uurtjes puzzelen kwam ik tot veertien in totaal.
Veel namen deden erg on-Nederlands aan, dus ik verzon er nationaliteiten bij. Niet alleen nationaliteiten, ook identiteiten en daarmee was het interculturele AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM een feit. Ikzelf vormde het vijftiende lid. De veertien ‘schrijvers’ hadden gemeenschappelijk dat ze al heel lang in Nederland woonden, de taal perfect beheersten en een passie voor schrijven hadden.

Op de website 120 woorden, waar ik ruim vijf jaar een account heb gehad en 946 stukjes heb geschreven, zou ik in de komende maanden de individuele leden beurtelings een autobiofictief stukje laten verzorgen, waarin ze beschreven hoe en wanneer ze in Nederland waren gekomen en hoe hun leven eruitzag.
Een account is op 120w niet per se nodig, ook gastschrijvers kunnen zo hun stukjes indienen.
In een vijftiende en afsluitend stukje zou ik ten slotte – onder eigen naam – de leden gezamenlijk voorstellen en zo de grap onthullen.

Lang heeft de grap echter niet geduurd, een halve dag om precies te zijn. Al bij de derde en vierde reactie op mijn eerste inzending bleek men mij te doorzien. Het moge duidelijk zijn: het AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM is geen lang leven beschoren. Even overwoog ik nog de grap hier op Schrijverspunt voort te zetten - dan had ik veertien verschillende accounts moeten aanmaken - maar het risico de grap nogmaals de mist in te zien gaan, weerhield me daarvan. Wel stel ik alle schrijvers met plezier aan u voor.

Olew Grad Häden (Noorwegen)
Arna Ghodeweld (Denemarken)
Gowan Edelhard (Duitsland)
Gehard de Walon (Frankrijk)
Warneald Doegh (Ierland)
Hero den Waldag (België)
Wahed Eldrogan (Turkije)
Weldana Droghe (Curaçao)
Dharna Doelweg (Suriname)
Delanah Dorweg (Suriname)
Wanda Hogerdel (Suriname)
Rodwanah Degel (Zuid-Afrika)
Rowelda Hengda (Zuid-Afrika)
Waldo Denhager (Nederland)
Ewald Hagedorn (Nederland)

WAARDERING

HITS:

476

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
03.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk tijdverdrijf levert leuk stukje op!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk tijdverdrijf levert leuk stukje op!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.