Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 231
  • Home
  • Blogs
  • Schrijfplek van een tijdreiziger
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Schrijfplek van een tijdreiziger

| Vera Bijma
Vera Bijma2Voor mij geen traditionele schrijfplek met planken vol boeken, stapels papieren en ontelbare lege koffiebekers waarvan de ene nog harder aan het bureau plakt dan de andere (ik drink thee). Mijn schrijfplek kan worden omschreven als: elke willekeurige plek waar het niet om de vijf minuten “Mama, mama, mamááááá!” in mijn oren echoot.
Ik heb dan ook altijd een notitieboekje bij me.

Zo schrijf ik bijvoorbeeld vaak in de trein, op weg naar of van mijn werk. Dit levert steevast nieuwsgierige blikken op. Want laten we wel wezen: hoe vaak zie je nog iemand – in het openbaar! – met pen en papier schrijven? Ik lijk wel een tijdreiziger uit het verleden, zo tussen al die bliepende smartphones en tablets.

Ook onder de douche krijg ik vaak creatieve (voor alle duidelijkheid: schrijf)ingevingen. Het schrijft daar alleen wat lastiger.

Uiteindelijk werk ik, als ik even tijd heb, mijn aantekeningen uit aan de grote tafel in de woonkamer. Op de laptop. Helemaal prehistorisch ben ik nu ook weer niet.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 239

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Online op Moederdag

Geschreven door Han Maas. Geplaatst in Kort verhaal.
‘Oh, heb je sprotjes gehaald? Mag ik…?’ ‘Ja, natuurlijk. Dat hoef je toch niet te vragen.’Laat dat nu juist een van de dingen zijn die ze mij heeft geleerd. Ze pakt een vaa...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!