Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Inzendingen: 289
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
  • Home
  • Blogs
  • Schrijfplek van een tijdreiziger

Schrijfplek van een tijdreiziger

Tags: Blog
Vera Bijma2Voor mij geen traditionele schrijfplek met planken vol boeken, stapels papieren en ontelbare lege koffiebekers waarvan de ene nog harder aan het bureau plakt dan de andere (ik drink thee). Mijn schrijfplek kan worden omschreven als: elke willekeurige plek waar het niet om de vijf minuten “Mama, mama, mamááááá!” in mijn oren echoot.
Ik heb dan ook altijd een notitieboekje bij me.

Zo schrijf ik bijvoorbeeld vaak in de trein, op weg naar of van mijn werk. Dit levert steevast nieuwsgierige blikken op. Want laten we wel wezen: hoe vaak zie je nog iemand – in het openbaar! – met pen en papier schrijven? Ik lijk wel een tijdreiziger uit het verleden, zo tussen al die bliepende smartphones en tablets.

Ook onder de douche krijg ik vaak creatieve (voor alle duidelijkheid: schrijf)ingevingen. Het schrijft daar alleen wat lastiger.

Uiteindelijk werk ik, als ik even tijd heb, mijn aantekeningen uit aan de grote tafel in de woonkamer. Op de laptop. Helemaal prehistorisch ben ik nu ook weer niet.
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 442

geef een waardering voor: "Schrijfplek van een tijdreiziger"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!