1 post
 • images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  245 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

SCHOTS EN SCHEEF

Publicatie op : 10-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

SCHOTS EN SCHEEF

331 Hits.
Het is weer bijna kerst en dat doet mij denken aan kerst vorig jaar toen we er een stuk ‘beter’ voor stonden:
Het is vrijdag 20 december 2019. Met onze cliënt, Hankie Lam en mijn collega Fröhlich zit ik in een sterrestaurant om wat zaken door te nemen. Lam betaalt, maar dat weet hij nog niet.De zaken gaan voornamelijk over nog niet betaalde en fors oplopende rekeningen van Lam aan ons onderzoeksbureau.
Hankie Lam háát ster-restaurants. Voor alle zekerheid heeft hij een haring van Haring Henkie meegenomen. Het ligt in een vettig papiertje naast zijn bord te stinken.
Lam kijkt er verlekkerd naar. Niet helemaal onlogisch want hij houdt veel meer van haringen dan die liflafjes uit een sterrentent zoals waar we nu zitten. Maar ja, dat kun je als succesvol zakenman eigenlijk niet toegeven.
Om eerlijk te zijn; Lam gaat niet naar een restaurant om te eten. Nee, hij haalt zijn voldoening uit het terugsturen van de opgediende gerechten. Heb je een beetje een idee van het arrogantiegehalte van de man.
Fröhlich kijkt belangstellend toe hoe Lam de haring achteloos door zijn strot laat zakken.
‘Heb je die bij de viswinkel van Haring Henkie gekocht?’, vraagt hij.
‘Zeker’ antwoord Lam likkend aan zijn lippen.
‘Lekker?’ vraagt Fröhlich geïnteresseerd toekijkend.
‘Hmmmm,’ kreunt Lam.
‘Mooi’ zegt Fröhlich,’ want die haring dankt zijn volle ziltige smaak vooral aan het ontbreken van een toilet in de viskraam van Henkie.’
Even een kleine stilte. Dan enkele oprispingen van een koortsig uitziende heer Lam waarna delen van de haring in de vorm van een drassig soort brei, weer terugkeren van de reis naar Lam’s maag en keurig netjes op zijn schoot belanden.
‘Dat noemen we nou een gegeven haring in de bek kijken,’ zegt Fröhlich, bezorgd op Lam’s rug kloppend.
Een ober komt met een handdoek en het menu. Hij grijnst van oor tot oor. Hij kent Lam.
In afwachting van het verdere verloop van het diner vraagt Fröhlich aan mij wat er waar is van de geruchten dat mijn buurvrouw, Grietje, aan internetdating doet.
‘Tja, wat zal ik zeggen, Fröhlich’, zeg ik peinzend. ‘Die geruchten kloppen wel. En natuurlijk heb ik Grietje gewaarschuwd voor de gevaren van internet dating, maar met drie kinderen van drie vaders en een incontinentieprobleem had ze weinig keuze. Zeg nou zelf.’
Heer lam zegt niets, die rochelt nog steeds stukjes haring over zijn broek.
Even later komt de eigenaar van de stertent bezorgd vragen of alles naar wens is. Fröhlich en ik knikken enthousiast en Lam die weer enigszins hersteld is, vraagt waarom de man, op zijn leeftijd, nog een beugel in zijn “waffel” heeft zitten.
Waffel!
Ik ril.
De eigenaar legt ietwat beledigd uit dat dat niets met leeftijd te maken heeft. En dat zijn gebit nu mooi gecorrigeerd is. Of wij dat ook niet vinden. Hij lacht breeduit om zijn “waffel” in volle glorie te tonen.
‘Nou, fraai gezicht hoor,’ zegt Lam. ‘Nadeel is nu wel dat je “waffel” opvallend uit de toon valt bij je schots en scheve lichaam.’
Vijf minuten later staan we buiten. De deur val met een klap achter ons dicht.
Frohlich vraagt of heer Lam nog trek heeft in een haring .
Het is wéér bijna kerst! Waar gaat het heen met de wereld..
Fijne feestdagen! Ondanks alles..
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.12.20
Feedback:
ik zie het allemaal helemaal voor me Paco! Moest erg lachen om deze blog waar ik je vijf sterretjes voor geef! Fijne dagen! Veel liefs van Ingrid
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Feedback:
Wat weer leuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Feedback:
Weer een prachtig humoristisch verhaal Paco.
In de tweede regel mis je een woordje: zit ik IN een
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1062
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1042
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
701
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
583
Lezen?