Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding). Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

279 Hits

Publicatie op:
SCHOTS EN SCHEEF
Het is weer bijna kerst en dat doet mij denken aan kerst vorig jaar toen we er een stuk ‘beter’ voor stonden:
Het is vrijdag 20 december 2019. Met onze cliënt, Hankie Lam en mijn collega Fröhlich zit ik in een sterrestaurant om wat zaken door te nemen. Lam betaalt, maar dat weet hij nog niet.De zaken gaan voornamelijk over nog niet betaalde en fors oplopende rekeningen van Lam aan ons onderzoeksbureau.
Hankie Lam háát ster-restaurants. Voor alle zekerheid heeft hij een haring van Haring Henkie meegenomen. Het ligt in een vettig papiertje naast zijn bord te stinken.
Lam kijkt er verlekkerd naar. Niet helemaal onlogisch want hij houdt veel meer van haringen dan die liflafjes uit een sterrentent zoals waar we nu zitten. Maar ja, dat kun je als succesvol zakenman eigenlijk niet toegeven.
Om eerlijk te zijn; Lam gaat niet naar een restaurant om te eten. Nee, hij haalt zijn voldoening uit het terugsturen van de opgediende gerechten. Heb je een beetje een idee van het arrogantiegehalte van de man.
Fröhlich kijkt belangstellend toe hoe Lam de haring achteloos door zijn strot laat zakken.
‘Heb je die bij de viswinkel van Haring Henkie gekocht?’, vraagt hij.
‘Zeker’ antwoord Lam likkend aan zijn lippen.
‘Lekker?’ vraagt Fröhlich geïnteresseerd toekijkend.
‘Hmmmm,’ kreunt Lam.
‘Mooi’ zegt Fröhlich,’ want die haring dankt zijn volle ziltige smaak vooral aan het ontbreken van een toilet in de viskraam van Henkie.’
Even een kleine stilte. Dan enkele oprispingen van een koortsig uitziende heer Lam waarna delen van de haring in de vorm van een drassig soort brei, weer terugkeren van de reis naar Lam’s maag en keurig netjes op zijn schoot belanden.
‘Dat noemen we nou een gegeven haring in de bek kijken,’ zegt Fröhlich, bezorgd op Lam’s rug kloppend.
Een ober komt met een handdoek en het menu. Hij grijnst van oor tot oor. Hij kent Lam.
In afwachting van het verdere verloop van het diner vraagt Fröhlich aan mij wat er waar is van de geruchten dat mijn buurvrouw, Grietje, aan internetdating doet.
‘Tja, wat zal ik zeggen, Fröhlich’, zeg ik peinzend. ‘Die geruchten kloppen wel. En natuurlijk heb ik Grietje gewaarschuwd voor de gevaren van internet dating, maar met drie kinderen van drie vaders en een incontinentieprobleem had ze weinig keuze. Zeg nou zelf.’
Heer lam zegt niets, die rochelt nog steeds stukjes haring over zijn broek.
Even later komt de eigenaar van de stertent bezorgd vragen of alles naar wens is. Fröhlich en ik knikken enthousiast en Lam die weer enigszins hersteld is, vraagt waarom de man, op zijn leeftijd, nog een beugel in zijn “waffel” heeft zitten.
Waffel!
Ik ril.
De eigenaar legt ietwat beledigd uit dat dat niets met leeftijd te maken heeft. En dat zijn gebit nu mooi gecorrigeerd is. Of wij dat ook niet vinden. Hij lacht breeduit om zijn “waffel” in volle glorie te tonen.
‘Nou, fraai gezicht hoor,’ zegt Lam. ‘Nadeel is nu wel dat je “waffel” opvallend uit de toon valt bij je schots en scheve lichaam.’
Vijf minuten later staan we buiten. De deur val met een klap achter ons dicht.
Frohlich vraagt of heer Lam nog trek heeft in een haring .
Het is wéér bijna kerst! Waar gaat het heen met de wereld..
Fijne feestdagen! Ondanks alles..
 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "SCHOTS EN SCHEEF"

© Paco Painter
14.12.20
Feedback:
ik zie het allemaal helemaal voor me Paco! Moest erg lachen om deze blog waar ik je vijf sterretjes voor geef! Fijne dagen! Veel liefs van Ingrid
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Feedback:
Wat weer leuk!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Feedback:
Weer een prachtig humoristisch verhaal Paco.
In de tweede regel mis je een woordje: zit ik IN een
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: