Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Selectie op schrijver is mogelijk. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen

School

Stel dat je kind niet helemaal behoort tot de allergewoonsten onder de leerlingen. Dan wordt het een moeizame tijd op de middelbare school. Het eisenpakket wordt aan alle leerlingen opgelegd, niemand uitgezonderd. Flexibiliteit is ver te zoeken in onderwijsland. Eerst moeten alle leerlingen gedrild worden tot een gehoorzaam persoon. Als ze na 4,5 of 6 jaar de juiste persoonlijkheid geschapen hebben, dat wil zeggen in het gareel en geen eigen mening hebbend, mogen ze vrolijk hun diploma komen halen en onder toeziend oog van de opzichters de zo felbegeerde oorkonde in de hoogte houden. Zo trots als de opzichters zijn. Hun gezichten glimmen in de weerschijn van het licht. Naast de leerlingen worden ook zijzelf in het zonnetje gezet. Zo tevreden als ze over zichzelf kunnen zijn. Weer een kind afgeleverd naar hun wensen. De onderdanigheid van de leerlingen druipt eraf. Dat willen ze zien. Geen eigengereide kinderen die het hele systeem al jong doorzien en er niet aan mee wensen te werken.

In dat geval misbruiken zij hun macht. Want een diploma is een machtig wapen voor de guerilla strijders. Als ze die kunnen onthouden aan de ongehoorzamen, wat zijn ze dan trots! Niet luisteren is geen diploma! Ook al zijn ze fucking slim, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat in het onderwijssysteem om onder de duim houden. Al het initiatief wordt eruit geramd, meedenken wordt niet gewaardeerd en out of the box denken moet later weer worden aangeleerd. 

Wat is dat toch in mensen? Hele gemeenschappen worden onderworpen aan systemen om mensen te onderdrukken. Religie is een heel belangrijke, een gevaarlijk fenomeen die alleen maar oorlogen en conflicten teweegbrengt. Onderwijs is helaas ook een manier om mensen klein te houden. De leraren hebben in hun leven zelf aan deze onderdrukking blootgestaan en nu kunnen zij op hun beurt de opkomende krachten aan hun grillen blootstellen. 

Iedereen is anders. Leraren zouden moeten worden opgeleid als psychologen en naast de kennis van hun vak, ook moeten aanvoelen hoe er met ieder kind moet worden omgegaan. De eigenheid laten behouden, die zo belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling. Nu volgt na de middelbare school een moeizame periode, waarin ze zichzelf moeten leren kennen. Hoe ze werkelijk zijn, wat ze fijn vinden en wat ze absoluut niet willen. Om gelukkig te kunnen zijn, moeten de adolescenten weten wat belangrijk voor hen is in dit leven. En niet wat de opzichters vinden....
Dit artikel delen?
Pin It

Blog

  • Hits: 197
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Alle gepubliceerde inzendingen

Hoogste beoordeelding:

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster