Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

School

Stel dat je kind niet helemaal behoort tot de allergewoonsten onder de leerlingen. Dan wordt het een moeizame tijd op de middelbare school. Het eisenpakket wordt aan alle leerlingen opgelegd, niemand uitgezonderd. Flexibiliteit is ver te zoeken in onderwijsland. Eerst moeten alle leerlingen gedrild worden tot een gehoorzaam persoon. Als ze na 4,5 of 6 jaar de juiste persoonlijkheid geschapen hebben, dat wil zeggen in het gareel en geen eigen mening hebbend, mogen ze vrolijk hun diploma komen halen en onder toeziend oog van de opzichters de zo felbegeerde oorkonde in de hoogte houden. Zo trots als de opzichters zijn. Hun gezichten glimmen in de weerschijn van het licht. Naast de leerlingen worden ook zijzelf in het zonnetje gezet. Zo tevreden als ze over zichzelf kunnen zijn. Weer een kind afgeleverd naar hun wensen. De onderdanigheid van de leerlingen druipt eraf. Dat willen ze zien. Geen eigengereide kinderen die het hele systeem al jong doorzien en er niet aan mee wensen te werken.

In dat geval misbruiken zij hun macht. Want een diploma is een machtig wapen voor de guerilla strijders. Als ze die kunnen onthouden aan de ongehoorzamen, wat zijn ze dan trots! Niet luisteren is geen diploma! Ook al zijn ze fucking slim, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat in het onderwijssysteem om onder de duim houden. Al het initiatief wordt eruit geramd, meedenken wordt niet gewaardeerd en out of the box denken moet later weer worden aangeleerd. 

Wat is dat toch in mensen? Hele gemeenschappen worden onderworpen aan systemen om mensen te onderdrukken. Religie is een heel belangrijke, een gevaarlijk fenomeen die alleen maar oorlogen en conflicten teweegbrengt. Onderwijs is helaas ook een manier om mensen klein te houden. De leraren hebben in hun leven zelf aan deze onderdrukking blootgestaan en nu kunnen zij op hun beurt de opkomende krachten aan hun grillen blootstellen. 

Iedereen is anders. Leraren zouden moeten worden opgeleid als psychologen en naast de kennis van hun vak, ook moeten aanvoelen hoe er met ieder kind moet worden omgegaan. De eigenheid laten behouden, die zo belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling. Nu volgt na de middelbare school een moeizame periode, waarin ze zichzelf moeten leren kennen. Hoe ze werkelijk zijn, wat ze fijn vinden en wat ze absoluut niet willen. Om gelukkig te kunnen zijn, moeten de adolescenten weten wat belangrijk voor hen is in dit leven. En niet wat de opzichters vinden....
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 372
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten