1 post

Sara zien in lockdown

392 Hits.

Stiekem moet ik om mezelf lachen. Zit ik me daar een paar jaar druk te maken over die ene unieke dag in je leven. 
Wel een feestje, toch geen feestje? Een weekendje weg dan? Met z’n tweetjes of toch met het hele gezin? Dubben, peinzen, twijfelen. Zeker twee jaar lang hebben deze gedachten door mijn hoofd gezworven om vervolgens door één pennenstreek van de overheid neergemaaid te worden. Lockdown. Alles dicht. In plaats van ‘niks moet, alles mag’ ‘mag niks, kan weinig’. Bijna hilarisch. Alsof een duiveltje op mijn schouder heeft gedacht: nou die Steenbergen kan niet beslissen, dan doe ik het maar. Nou ja zeg. 

En tuurlijk ben ik teleurgesteld, vind ik het jammer. Maar ik weet ook: er zijn ergere dingen. Bruiloften die niet doorgaan, begrafenissen met alleen naaste familie, eenzame zorgbehoevenden en ouderen, bedrijven die failliet gaan, mensen die hun baan verliezen, dierbaren verliezen, ziek zijn etc. Het zijn onzekere, vervelende tijden, voor iedereen. Wat is dan een dag? Precies.

Ik denk aan de wijze lessen die ik gaandeweg geleerd heb. 
Mijn tante: ‘Annemarie, 50 worden doet geen pijn. Het gaat vanzelf.’ 
Mijn oom: ‘Appie, het leven kan een feest zijn, maar je moet zelf de slingers ophangen.’ 
Carmen, waar ik als au pair werkte:’het gaat niet om wie en wat er niet is, maar om diegenen die er wel zijn en datgene dat er wel is.’ 
Een collega: ‘Anne, een einde van een decennium is ook een nieuw begin.’ Het zijn mooie uitspraken, waarheden, waar ik, zeker nu, veel energie uithaal. 
Zolang we oog hebben voor de kleine dingen is gelukkig worden ineens niet meer zo moeilijk.

Ik kijk al een week bijvoorbeeld naar de cadeaumand van mijn beste vriendin Ironé Voorpret, heel belangrijk! Dank je wel schat! 
Gisteren kreeg ik een massa post, nog een cadeaupakket van mijn vriendin Erica, dank je lieverd! Een prachtig boeket van mijn collega’s en kreeg ik bezoek van mijn neef Ray en zijn vriendin Marleen. Lief!
In de avond viel er sneeuw waar ik heel erg gek op ben. Zelfs de weerman houdt rekening met mijn verjaardag, bedankt!

Vanochtend op dé dag ging de voordeurbel al vroeg. Een grote doos met een ballon ‘gefeliciteerd ‘ van mijn ouders, die later op de dag als enigen op bezoek konden komen.  
Ik krijg ontbijt op bed van mijn vier schatten, met serenade en cadeautjes. Het is een voorrecht om een gezin te hebben waarmee je zulke momenten deelt en realiseer me donders goed dat dit niet iedereen gegeven is. Ik ben trots op en dankbaar voor mijn vier kanjers. Love you very much!

Terwijl ik bezig ben met mijn ontbijt staat vriendin Marion coronaproof in mijn slaapkamer met een cadeaupakket. Dank je lieverd!  
Ze vertrekt en eigenlijk tegelijk ontvang ik een mysterieus bericht van collega Peggy dat er een we-transfer bericht op mij wacht in de mail. Ik kom haast niet aan douchen toe want er moeten ook nog 50 kaarsen uitgeblazen worden, post bekeken worden, een woonkamer en tuin bewonderd en cadeautjes uitgepakt. Ik krijg nog diverse deurbezoekjes van vrienden met serenade, bloemen en cadeautjes. Dank jullie wel!

Tussen de deurbezoekjes door bekijk ik het filmpje (17 minuten!) van mijn collega’s waar ik heftig door ontroerd ben. Lieve woorden, gezellige liedjes, mooie gedichtjes en grappige optredens passeren de revue. Echt hartverwarmend lief en mijn complimenten voor de energie en aandacht waarmee dit filmpje in elkaar is gezet! 
Dank jullie wel lieve collega's!

 Mijn ouders zijn het enige bezoek maar wel hét bezoek van de dag. Welke Sarah kan zeggen dat zij beide ouders nog heeft en ook nog gezond? Inmiddels staat het zoveelste boeket, nu van mijn moeder, in de kamer te pronken. Lieve pap en mam, dat jullie nog maar lang in ons midden mogen zijn! Love you!

Het feest is pas voorbij als de afhaalgriek (had ik zo’n zin in, een jaar niet gehad!) en de zoveelste stuk taart achter de kiezen zit. 
Een mooie verjaardag om op terug te kijken. Helemaal niet zelf in de hand gehad, helemaal ingevuld door anderen, helemaal goed! 

Ik wil iedereen die daar op welke manier of vorm dan ook een bijdrage aan heeft geleverd in de vorm van een berichtje, kaartje, belletje, liedje, gedichtje, bezoekje, woordje, bloemetje, slinger, ballon, versiering, gebak, cadeautje, wijn, snoep, snack of wat dan ook heel, heel, heel erg bedanken!!! Jullie zijn grandioos!

Ik heb me echt jarig gevoeld. Liefs van Sara❤️

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Annemarie Steenbergen:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.01.21
Feedback:
Ben je 50 geworden Annemarie? Zou je echt niet zeggen hoor. Dacht altijd met een jonge meid te corresponderen. Leuk stukje om te lezen en zo herkenbaar.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 23.01.21
  Dank je voor het compliment en je waardering Jan! Maar ik heb afgelopen zondag echt 50 kaarsjes uitgeblazen. :-$
  • Annemarie Steenbergen 26.01.21
   @j.boxem Dat laatste is herkenbaar. Houden zo, die jonge geest!
  • j.boxem 24.01.21
   Geweldig. Toen ik 50 jaar werd, dacht ik al oud te zijn. Binnenkort word ik 69, maar bovenin ben ik nog 28 jaar.
18.01.21
Feedback:
Van harte gefeliciteerd, Annemarie!

Als ik mag:

1. "... dat jullie nog maar lang in ons midden mogen zijn" liever dan in "mijn" midden.

2. "... bruiloften die niet doorgaan", i.p.v. door gaan.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.01.21
Feedback:
Prachtig geschreven Annemarie,
een goede voorbereiding voor mij. Doet het echt geen pijn? :d
Nogmaals van harte!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
607
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
520
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
497
Lezen?
Column
Buiten beeld
480
Lezen?
Column
Sneeuwwitje zwart gemaakt
462
Lezen?