Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

39 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Roos #hondenleven
Sam heeft roos. Zijn normaal zo prachtig glanzende zwarte vacht lijkt meer op een uitdagende piste in de Zwitserse Alpen.
 
Ik ben zelf niet het type hondeneigenaar die tweemaal per maand met haar hond naar de schoonheidssalon gaat voor een wasbeurt. Een hond is een hond, en dus is zwemmen een uitstekend alternatief.
 
Sam is een Spaanse hond en geniet als een soezende kat op de vensterbank van zonnig weer. Zodra zonnestralen door het glas van de tuindeuren de keuken verwarmen, is Sam aan het genieten. Bij aangenaam zomers weer ligt hij op zijn rug, met vier poten in de lucht, in de tuin. Pas bij temperaturen van dertig graden of hoger zoekt hij naar plekje in de schaduw, waarna hij zelf zorgt voor de afwisseling tussen warmte en verkoeling.
 
De liefde voor de zon, resulteert in afkeer jegens regen. Meneer trekt liever zijn keutel in, als dit resulteert in een droge wandeling. Vaak genoeg draait hij bij de voordeur rechtsomkeert als het regent. Hij maakt zich klein en probeert met een snelle manoeuvre te ontsnappen aan mijn greep naar zijn halsband. Een nat pak is het vooruitzicht. Het lichte kwispelen van Sam zijn staart, bij het zien van de paraplu, zegt genoeg. Hij loopt dicht tegen mij aan, in de hoop dat hij droog overkomt. Als Sam alsnog druipend thuiskomt, dan laat hij zich graag met een warme handdoek droog wrijven.
 
Kortom, met een hond als Sam verdwijnt de roos niet door even lekker te zwemmen. Ik moet dealtjes met hem sluiten om hem überhaupt te verleiden het water in te gaan. Ik heb Sam ook weleens onder de douche gezet na een enthousiaste modderige wandeling. Zowel Sam, ikzelf als mijn badkamer zijn daar niet veel beter van geworden.
 
Dus nu sta ik als alternatief in de tuin met een gieter. Uiterst voorzichtig maak ik zijn vacht nat, een tuinslang leidt tot waanzin. De Schwarzkopf voor honden binnen handbereik. Nog enigszins gewillig laat meneer zich inzepen. Als ik hem even moet loslaten om nieuw water te pakken rent hij, met een schuimend ingezeept vacht, een rondje door de tuin. Hij rolt als een ware judoka door het gras om het spul kwijt te raken. Als ik hem te pakken heb, schenk ik voorzichtig het water over zijn vacht. Sam gruwelt, maar het is kort daarna ook weer klaar. Van blijdschap rollebolt hij nogmaals door het gras en likt alles goed schoon. Als ik hem droog wrijf met een handdoek, knort hij genietend. De roos lijkt verdwenen. Het festijn is voorbij en meneer ligt alweer met vier poten in de lucht bij te komen in de zon.
 
#hondenleven
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Roos #hondenleven"

30.04.21
Feedback:
Eigenlijk een luizenleven.😉
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig