• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  230 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Roos #hondenleven

Publicatie: 30 april 2021
Sam heeft roos. Zijn normaal zo prachtig glanzende zwarte vacht lijkt meer op een uitdagende piste in de Zwitserse Alpen.
 
Ik ben zelf niet het type hondeneigenaar die tweemaal per maand met haar hond naar de schoonheidssalon gaat voor een wasbeurt. Een hond is een hond, en dus is zwemmen een uitstekend alternatief.
 
Sam is een Spaanse hond en geniet als een soezende kat op de vensterbank van zonnig weer. Zodra zonnestralen door het glas van de tuindeuren de keuken verwarmen, is Sam aan het genieten. Bij aangenaam zomers weer ligt hij op zijn rug, met vier poten in de lucht, in de tuin. Pas bij temperaturen van dertig graden of hoger zoekt hij naar plekje in de schaduw, waarna hij zelf zorgt voor de afwisseling tussen warmte en verkoeling.
 
De liefde voor de zon, resulteert in afkeer jegens regen. Meneer trekt liever zijn keutel in, als dit resulteert in een droge wandeling. Vaak genoeg draait hij bij de voordeur rechtsomkeert als het regent. Hij maakt zich klein en probeert met een snelle manoeuvre te ontsnappen aan mijn greep naar zijn halsband. Een nat pak is het vooruitzicht. Het lichte kwispelen van Sam zijn staart, bij het zien van de paraplu, zegt genoeg. Hij loopt dicht tegen mij aan, in de hoop dat hij droog overkomt. Als Sam alsnog druipend thuiskomt, dan laat hij zich graag met een warme handdoek droog wrijven.
 
Kortom, met een hond als Sam verdwijnt de roos niet door even lekker te zwemmen. Ik moet dealtjes met hem sluiten om hem überhaupt te verleiden het water in te gaan. Ik heb Sam ook weleens onder de douche gezet na een enthousiaste modderige wandeling. Zowel Sam, ikzelf als mijn badkamer zijn daar niet veel beter van geworden.
 
Dus nu sta ik als alternatief in de tuin met een gieter. Uiterst voorzichtig maak ik zijn vacht nat, een tuinslang leidt tot waanzin. De Schwarzkopf voor honden binnen handbereik. Nog enigszins gewillig laat meneer zich inzepen. Als ik hem even moet loslaten om nieuw water te pakken rent hij, met een schuimend ingezeept vacht, een rondje door de tuin. Hij rolt als een ware judoka door het gras om het spul kwijt te raken. Als ik hem te pakken heb, schenk ik voorzichtig het water over zijn vacht. Sam gruwelt, maar het is kort daarna ook weer klaar. Van blijdschap rollebolt hij nogmaals door het gras en likt alles goed schoon. Als ik hem droog wrijf met een handdoek, knort hij genietend. De roos lijkt verdwenen. Het festijn is voorbij en meneer ligt alweer met vier poten in de lucht bij te komen in de zon.
 
#hondenleven
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
HITS

239

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
30.04.21
Feedback:
Eigenlijk een luizenleven.😉
Show more