Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 274

Rollercoaster

am i good enoughHet eerste cadeautje van 2019? Een grote portie onzekerheid. 

Ik heb altijd te horen gekregen dat ik goed kon schrijven. Toegegeven, het waren niet altijd objectieve meningen.
Het leven zelf kwam echter in de weg staan. Een drukke puberteit, een nog drukker studentenleven. Daarna een 'verstandige' werkkeuze, romantische avonturen, een ring, een portie kinderen en de hond. Als kers op de taart: een immens gevoel van onrust en verdriet. Ik ben een mama, een echtgenote, een huishoudster (zeg maar meid), een minder dan middelmatige kok, een hondenuitlaatservice, een werknemer, een collega,...

Maar wie ben ik?

Met een fatalistische instelling deed ik mee aan de nieuwe hype: loopbaanbegeleiding. Eerste afspraak: tranen. Véél onverwachte tranen.
Laatste afspraak: lachen. Veel lachen, een high van het plannen maken. 
Grote idealen: de day-job bleef, maar werd part-time. Met de vrijgekomen tijd koos ik voor mezelf. Teksten schrijven, op zeer kleine basis. Mensen helpen die het niet goed verwoord krijgen voor websites, folders, … 
Maar vooral schrijven schrijven schrijven. En wie weet, ooit gaan voor die grote droom. Een roman met mijn naam op? 2019 werd mijn jaar.

Tijd is voorbij gegaan en de twijfel slaat weer toe. Wie ben ik om te denken dat mijn schrijfsels het lezen waard zouden zijn? Als mensen hun zaak/bedoelingen moeilijk kunnen verwoorden, waarom zou ik het dan wél kunnen? De ene dag geloof ik er in, de volgende dag niet meer. Als bloemblaadjes die ik één voor één van een bloem trek: ik kan dit - ik kan dit niet - ik kan dit - ik kan dit niet - …

En met die onzekerheid ook een grote angst. Want als ik het toch niet kan, als ik niemand kan boeien met mijn schrijfsels, sta ik weer terug bij af. Wie ben ik dan?
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Sylvie De Caluwe
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 694
Publicatie op .
Tags: Blog
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Rollercoaster"

Geschreven door Sylvie De Caluwe . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!