Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 230
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Rollercoaster

| Sylvie De Caluwe
am i good enoughHet eerste cadeautje van 2019? Een grote portie onzekerheid. 

Ik heb altijd te horen gekregen dat ik goed kon schrijven. Toegegeven, het waren niet altijd objectieve meningen.
Het leven zelf kwam echter in de weg staan. Een drukke puberteit, een nog drukker studentenleven. Daarna een 'verstandige' werkkeuze, romantische avonturen, een ring, een portie kinderen en de hond. Als kers op de taart: een immens gevoel van onrust en verdriet. Ik ben een mama, een echtgenote, een huishoudster (zeg maar meid), een minder dan middelmatige kok, een hondenuitlaatservice, een werknemer, een collega,...

Maar wie ben ik?

Met een fatalistische instelling deed ik mee aan de nieuwe hype: loopbaanbegeleiding. Eerste afspraak: tranen. Véél onverwachte tranen.
Laatste afspraak: lachen. Veel lachen, een high van het plannen maken. 
Grote idealen: de day-job bleef, maar werd part-time. Met de vrijgekomen tijd koos ik voor mezelf. Teksten schrijven, op zeer kleine basis. Mensen helpen die het niet goed verwoord krijgen voor websites, folders, … 
Maar vooral schrijven schrijven schrijven. En wie weet, ooit gaan voor die grote droom. Een roman met mijn naam op? 2019 werd mijn jaar.

Tijd is voorbij gegaan en de twijfel slaat weer toe. Wie ben ik om te denken dat mijn schrijfsels het lezen waard zouden zijn? Als mensen hun zaak/bedoelingen moeilijk kunnen verwoorden, waarom zou ik het dan wél kunnen? De ene dag geloof ik er in, de volgende dag niet meer. Als bloemblaadjes die ik één voor één van een bloem trek: ik kan dit - ik kan dit niet - ik kan dit - ik kan dit niet - …

En met die onzekerheid ook een grote angst. Want als ik het toch niet kan, als ik niemand kan boeien met mijn schrijfsels, sta ik weer terug bij af. Wie ben ik dan?
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 489

(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Boer Zoekt Vrouw

Geschreven door jackie welie. Geplaatst in Column.
Onzettend grappig. Dat Boer zoekt Vrouw. Zo heb ik mezelf zonder de serie te volgen wel de finale-uitzending gegund. Van boer Johan, die blijkbaar iedere uitzending minimaa...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!