Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Rollercoaster

am i good enoughHet eerste cadeautje van 2019? Een grote portie onzekerheid. 

Ik heb altijd te horen gekregen dat ik goed kon schrijven. Toegegeven, het waren niet altijd objectieve meningen.
Het leven zelf kwam echter in de weg staan. Een drukke puberteit, een nog drukker studentenleven. Daarna een 'verstandige' werkkeuze, romantische avonturen, een ring, een portie kinderen en de hond. Als kers op de taart: een immens gevoel van onrust en verdriet. Ik ben een mama, een echtgenote, een huishoudster (zeg maar meid), een minder dan middelmatige kok, een hondenuitlaatservice, een werknemer, een collega,...

Maar wie ben ik?

Met een fatalistische instelling deed ik mee aan de nieuwe hype: loopbaanbegeleiding. Eerste afspraak: tranen. Véél onverwachte tranen.
Laatste afspraak: lachen. Veel lachen, een high van het plannen maken. 
Grote idealen: de day-job bleef, maar werd part-time. Met de vrijgekomen tijd koos ik voor mezelf. Teksten schrijven, op zeer kleine basis. Mensen helpen die het niet goed verwoord krijgen voor websites, folders, … 
Maar vooral schrijven schrijven schrijven. En wie weet, ooit gaan voor die grote droom. Een roman met mijn naam op? 2019 werd mijn jaar.

Tijd is voorbij gegaan en de twijfel slaat weer toe. Wie ben ik om te denken dat mijn schrijfsels het lezen waard zouden zijn? Als mensen hun zaak/bedoelingen moeilijk kunnen verwoorden, waarom zou ik het dan wél kunnen? De ene dag geloof ik er in, de volgende dag niet meer. Als bloemblaadjes die ik één voor één van een bloem trek: ik kan dit - ik kan dit niet - ik kan dit - ik kan dit niet - …

En met die onzekerheid ook een grote angst. Want als ik het toch niet kan, als ik niemand kan boeien met mijn schrijfsels, sta ik weer terug bij af. Wie ben ik dan?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 317
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Jezelf herkennen

okt 18, 2019 Quote Hans Van Battel

menu

okt 19, 2019 55 woorden lieve heyrman

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Slaapvrees

okt 21, 2019 55 woorden Christiene M. de Vries

Meer schrijfactiviteiten