Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

354 Hits

Publicatie op:
Roet in het eten.

Terwijl menigeen zich ongetwijfeld afvraagt of je deze zomer nog ergens vakantie kunt vieren, hebben we een week geleden besloten om onze meivakantie te annuleren vanwege het Coronavirus. Heel jammer, want we hadden een bijzondere reden om samen met onze (schoon)kinderen en kleinkinderen op vakantie te gaan. We hebben namelijk iets te vieren, vlak voor de langste dag zijn we 40 jaar getrouwd.
De oudste van onze kleinkinderen, die binnenkort 10 jaar wordt, heeft nog nooit gevlogen en wilde, net als opa en oma al decennia doen, graag eens vliegen. Om voor tien personen verzekerd te zijn van een mooie hotelkamer hadden we begin oktober vorig jaar al een vakantie geboekt in een mooi resort op Ibiza. Ibiza, waar we veertig jaar geleden voor onze huwelijksreis naar toe gingen.
Terwijl de reisorganisatie maar niet besloot de reizen naar één van de meest getroffen landen (Spanje) te annuleren, hebben we zelf de knoop helaas moeten doorhakken. Hoe graag we ook op vakantie zouden gaan als alles normaal was.
Eventueel een voucher zou voor ons geen oplossing zijn vanwege o.a. de schoolvakanties en de tijd dat het nog duurt voordat een vaccin beschikbaar is. We kunnen gezien onze gezondheid geen risico lopen en zijn dan ook al zo’n kleine drie weken nauwelijks de straat op geweest.

Ik besef terdege dat het wegvallen van de vakantie onder klein leed valt in vergelijking met het leed dat het Coronavirus wereldwijd veroorzaakt. Misschien ben ik ook wel vergeten hoe goed we het de afgelopen vijftig jaar hebben gehad. Het afzeggen van deze vakantie deed mij denken aan mijn jeugd. De eerste vijftien jaar van mijn leven gingen we nooit op vakantie. De vakantie bestond hooguit uit één of meerdere dagen naar een attractiepark of een dagje op de fiets ergens naar toe. En we waren geen uitzondering. Heb ik eronder geleden. Nee, je wist gewoon niet anders.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Roet in het eten."