Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Roet in het eten.

| Harry Boerkamp

Terwijl menigeen zich ongetwijfeld afvraagt of je deze zomer nog ergens vakantie kunt vieren, hebben we een week geleden besloten om onze meivakantie te annuleren vanwege het Coronavirus. Heel jammer, want we hadden een bijzondere reden om samen met onze (schoon)kinderen en kleinkinderen op vakantie te gaan. We hebben namelijk iets te vieren, vlak voor de langste dag zijn we 40 jaar getrouwd.
De oudste van onze kleinkinderen, die binnenkort 10 jaar wordt, heeft nog nooit gevlogen en wilde, net als opa en oma al decennia doen, graag eens vliegen. Om voor tien personen verzekerd te zijn van een mooie hotelkamer hadden we begin oktober vorig jaar al een vakantie geboekt in een mooi resort op Ibiza. Ibiza, waar we veertig jaar geleden voor onze huwelijksreis naar toe gingen.
Terwijl de reisorganisatie maar niet besloot de reizen naar één van de meest getroffen landen (Spanje) te annuleren, hebben we zelf de knoop helaas moeten doorhakken. Hoe graag we ook op vakantie zouden gaan als alles normaal was.
Eventueel een voucher zou voor ons geen oplossing zijn vanwege o.a. de schoolvakanties en de tijd dat het nog duurt voordat een vaccin beschikbaar is. We kunnen gezien onze gezondheid geen risico lopen en zijn dan ook al zo’n kleine drie weken nauwelijks de straat op geweest.

Ik besef terdege dat het wegvallen van de vakantie onder klein leed valt in vergelijking met het leed dat het Coronavirus wereldwijd veroorzaakt. Misschien ben ik ook wel vergeten hoe goed we het de afgelopen vijftig jaar hebben gehad. Het afzeggen van deze vakantie deed mij denken aan mijn jeugd. De eerste vijftien jaar van mijn leven gingen we nooit op vakantie. De vakantie bestond hooguit uit één of meerdere dagen naar een attractiepark of een dagje op de fiets ergens naar toe. En we waren geen uitzondering. Heb ik eronder geleden. Nee, je wist gewoon niet anders.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 50

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Waanzinnig

Geschreven door Harry Boerkamp. Geplaatst in Column.
Met verbazing las ik vanmorgen de column van Özcan Akyol in de krant. Hij had het over de absurde kwestie die zich voor had gedaan op de openbare basisschool in Zevenaar. C...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!