• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  231 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Roet in het eten.

Publicatie: 02 april 2020

Terwijl menigeen zich ongetwijfeld afvraagt of je deze zomer nog ergens vakantie kunt vieren, hebben we een week geleden besloten om onze meivakantie te annuleren vanwege het Coronavirus. Heel jammer, want we hadden een bijzondere reden om samen met onze (schoon)kinderen en kleinkinderen op vakantie te gaan. We hebben namelijk iets te vieren, vlak voor de langste dag zijn we 40 jaar getrouwd.
De oudste van onze kleinkinderen, die binnenkort 10 jaar wordt, heeft nog nooit gevlogen en wilde, net als opa en oma al decennia doen, graag eens vliegen. Om voor tien personen verzekerd te zijn van een mooie hotelkamer hadden we begin oktober vorig jaar al een vakantie geboekt in een mooi resort op Ibiza. Ibiza, waar we veertig jaar geleden voor onze huwelijksreis naar toe gingen.
Terwijl de reisorganisatie maar niet besloot de reizen naar één van de meest getroffen landen (Spanje) te annuleren, hebben we zelf de knoop helaas moeten doorhakken. Hoe graag we ook op vakantie zouden gaan als alles normaal was.
Eventueel een voucher zou voor ons geen oplossing zijn vanwege o.a. de schoolvakanties en de tijd dat het nog duurt voordat een vaccin beschikbaar is. We kunnen gezien onze gezondheid geen risico lopen en zijn dan ook al zo’n kleine drie weken nauwelijks de straat op geweest.

Ik besef terdege dat het wegvallen van de vakantie onder klein leed valt in vergelijking met het leed dat het Coronavirus wereldwijd veroorzaakt. Misschien ben ik ook wel vergeten hoe goed we het de afgelopen vijftig jaar hebben gehad. Het afzeggen van deze vakantie deed mij denken aan mijn jeugd. De eerste vijftien jaar van mijn leven gingen we nooit op vakantie. De vakantie bestond hooguit uit één of meerdere dagen naar een attractiepark of een dagje op de fiets ergens naar toe. En we waren geen uitzondering. Heb ik eronder geleden. Nee, je wist gewoon niet anders.

Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
RATING
STEMMEN
HITS

458

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

De oude waarderingsmogelijkheid is onderaan deze pagina nog te vinden, maar zal waarschijnlijk in de toekomst verdwijnen. Oude waarderingen en commentaren blijven behouden!

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.